Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конфлікт між забудовниками та кооперативом «Будівельник-33» - на особистому контролі голови облдержадміністрації

25 листопада 2013 - 16:44

Конфлікт між забудовниками та кооперативом «Будівельник-33» - на особистому контролі голови облдержадміністрації

До голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка звернулись представники кооперативу «Будівельник-33» з проханням посприяти справедливому розв’язанню спірної ситуація, яка виникла між ними та забудовниками багатоповерхівки по вул. Автозаводська, 48. Ознайомившись попередньо з матеріалами справи, очільник регіону виніс питання на щотижневу апаратну нараду.

Як пояснила голова житлово-будівельного кооперативу «Будівельник-33» Вікторія Притуло, у квітні 1994 року було створено цей кооператив, до складу якого увійшли співробітники Запорізького домобудівного комбінату (ЗДБК). Саме їх кооператив був замовником будівництва по вул. Автозаводська, 48. За її словами, члени кооперативу вносили кошти, укладали договори, сплачували за будівельні матеріали, погашали кредитні відсотки, чому є відповідне документальне підтвердження. У будівництві підрядною організацією виступало управління капітального будівництва Запорізької міської ради.

- З 1997 року будівництво фактично було призупинено, хоча ми продовжували виплачувати вартість кредиту. У 2004 виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про завершення будівництва нашого будинку. Однак тепер замовником виступає вже Запорізький домобудівний комбінат. Це при тому, що право власності на цей об’єкт зберігалося за кооперативом «Будівельник-33», - пояснила Вікторія Притуло.

Однак найбільшою несправедливістю вона назвала рішення суду, яким право власності на всі квартири переходило до ЗДБК.

На нараду запросили і директора ВАТ «Запорізький домобудівний комбінат» Юрія Левчука, який висловив своє бачення ситуації, а також підтвердив, що їх підприємство має законне право на цей об’єкт. Крім того, за його словами, на момент підписання угоди про право власності жодних спірних питань не виникало.

Запросили до слова і начальника КУ «Управління капітального будівництва» Запорізької міської ради Вадима Харламова, який обмежився декількома реченнями, вся суть яких зводиться до того, що ці питання з 2011 року не відносяться до його компетенції. Така відповідь вразила керівника області, який відразу звернувся до секретаря Запорізької міської ради Романа Тарана: «Якщо ці питання не стосуються вашого начальника, прошу звільнити його із займаної посади».

- Ображати людей нікому не дозволю,  тому особисто беру на контроль цю справу. Прогнозую, що вона  буде довготривалою та важкою. Однак гарантую, що члени кооперативу отримають все, що їм належить по праву та за законом, - наголосив Олександр Пеклушенко.

У цьому контексті керівник обласної виконавчої влади звернувся до прокуратури з проханням детально вивчити справу, а також простежити її хід.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз