Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області поступово зменшується споживання природного газу

26 листопада 2013 - 10:25

В області поступово зменшується споживання природного газу

За перше півріччя поточного року економічний ефект від упроваджених енергоефективних заходів склав 258,8 млн. грн. На їх виконання було витрачено 1,5 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

- На сьогодні в області реалізується Регіональна програма підвищення енергоефективності на 2010 - 2015 роки. Її мета - впровадження енергозберігаючих заходів та енергоефективних технологій на підприємствах усіх сфер господарювання та в бюджетних організаціях, сприяння розвитку використання альтернативних і поновлюваних джерел енергії, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, завершено перший етап Регіональної програми, у результаті якого досягнуто економію природного газу в обсязі 1,4 млрд. куб. метрів та електроенергії - 900 млн. кВт/год. Економічний ефект склав 1,47 млрд. грн.

- Одне з основних джерел економії природного газу - використання вторинних газів і скидного тепла на підприємствах металургійного комплексу області. Це дало можливість вже в першому півріччі 2013 року на підприємствах металургійного комплексу замінити 297,9 млн. куб. метрів природного газу за рахунок використання вторинних газів, - зазначив Петро Гончарук.

У бюджетній сфері впроваджуються проекти переведення котелень на альтернативні види палива, а саме - на використання пелетів, відходів деревини та соломи. В області вже працюють 34 таких котельні (в Приморському районі - дві, у Новомиколаївському - чотири, в Оріхівському - 11, в Якимівському - три, у Пологівському - дві, у Приазовському - три, у Гуляйпільському районі та в м. Запоріжжя – по дві).

- На сьогодні розроблено та включено до Регіональної програми 12 енергоефективних проектів у рамках виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності та розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки. Ці проекти наступного року братимуть участь у конкурсному відборі енергоефективних проектів, який проводиться в Держенергоефективності України. Проекти фінансуватимуться з держбюджету, - повідомив Петро Гончарук.

Обласною владою здійснюється щомісячний моніторинг використання паливно-енергетичних ресурсів бюджетними установами згідно із затвердженими формами обліку споживання енергоносіїв. Протягом 2011, 2012 та першого півріччя 2013 років ціна на газ не змінювалася, а з 1 липня зменшилася на 60 грн.

За дев’ять місяців поточного року рівень споживання природного газу бюджетними установами зменшився на 11,5% у порівнянні з відповідним періодом 2012 року, а рівень споживання електроенергії  зменшився майже на 4,4%.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу