Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готується до новорічних та різдвяних свят

27 листопада 2013 - 14:52

Область готується до новорічних та різдвяних свят

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено заходи щодо проведення в області Дня Святого Миколая,  новорічних і різдвяних свят для дітей та людей похилого віку.

Так, відкриття обласної новорічної ялинки для дітей пільгових категорій відбудеться у Запорізькому державному цирку 24 грудня.

Традиційно до Дня Святого Миколая, Нового року та Різдва будуть підготовлені подарунки для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у притулку, центрах соціально-психологічної реабілітації, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та інших пільгових категорій.

Протягом грудня - січня в містах обласного значення та районних центрах заплановано проведення святкових концертів,  обрядових вистав, театральних  постановок та  інших святкових дійств. Для дітей, які перебувають у лікувальних та інтернатних спеціалізованих закладах, будуть організовані виїзні святкові заходи.

Навчальні заклади мають потурбуватися про зайнятість та організацію змістовного відпочинку дітей та учнів у канікулярний період,  зокрема, провести святкові концерти, карнавали, вистави, організувати відвідування учнями  музеїв, бібліотек, театрів, екскурсії та туристичні поїздки.

У передсвятковий та святковий періоди додасться роботи рятувальникам та правоохоронцям. Повинні бути проведені перевірки додержання вимог протипожежної безпеки в місцях проведення масових заходів за участю дітей, перевірки суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва, торгівлі піротехнічними засобами з метою недопущення незаконного продажу піротехнічних засобів.

Під час організованих виїздів груп дітей до місць проведення святкових заходів працівники міліції мають забезпечити безпеку пересування та безкоштовний супровід транспортних засобів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів