Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітопольському районі розпочала роботу перша котельня на альтернативному паливі

28 листопада 2013 - 10:33

У Мелітопольській центральній районній лікарні відбулося урочисте відкриття нової котельні, у якому взяв участь  перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

Особливістю котельні є те, що вона працює на пелетах, виготовлених з лушпиння соняшника. Під час  заходу Віктор Ємельяненко зазначив, що подібні котельні відкриваються на території всієї Запорізької області, для цього діє спеціальна програма.

- Впровадження енергоефективних заходів, використання альтернативного палива є одним із ключових завдань, які перед нами ставить Президент України Віктор Янукович. Наразі ми відкрили 31 котельню на пелетному паливі. За дев’ять місяців їх роботи зекономлено 17% газу, тобто вже є ефект. Найкраще освоєння економних технологій опалювання відбувається в Оріхівському, Пологівському, Гуляйпільському, Новомиколаївському, Приазовському та Приморському районах, - повідомив посадовець.

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов зазначив, що всі починання  керівництва району знаходять  підтримку обласної влади. Зокрема, він подякував обласному керівництву, голові облдержадміністрації Олександру Пеклушенку за сприяння,  завдяки якому центральна районна лікарня отримала кисневий концентратор, на який з обласного бюджету було виділено більше 700 тис. грн.

За словами головного лікаря Мелітопольської ЦРЛ Сергія Селевича, від роботи котельні на альтернативному паливі за весь опалювальний сезон економія може скласти до 100 тис. грн, які підуть на укріплення матеріально-технічної бази лікарні.

Після урочистого відкриття керівники оглянули медичне оснащення лікарні, а  також переконалися, що в закладі витримуються норми температурного режиму.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни