Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі військовослужбовці готуються до професійного свята

28 листопада 2013 - 13:45

Збройні Сили України незабаром відзначатимуть 22-у річницю свого утворення. З цієї нагоди в Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся Урок військової Слави "Служимо Українському народові!".

У заході взяли участь представники місцевих органів влади, громадських організацій, ветерани війни та військової служби, учні та вихованці ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою "Захисник", військовослужбовці місцевого гарнізону.

- 6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла закон України "Про Збройні Сили України" і цей день став офіційним святом – Днем Збройних Сил України, - нагадав заступник обласного військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов.

За 22 роки, незважаючи на  негаразди та випробування, українське військо стало основним гарантом незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Сьогодні в умовах реформування  створюється нова професійна армія європейського типу. І вже з наступного року вона буде комплектуватися виключно військовослужбовцями контрактної служби.

Від імені голови обласної державної адміністрації, Запорізького міського голови кращим військовослужбовцям і працівникам ЗС України були вручені вітання,  відзнаки та почесні грамоти за самовіддану ратну службу, зразкове виконання своїх службових обов'язків та з нагоди 22-ї річниці ЗС України.

У свою чергу, ветерани Великої Вітчизняної війни, Герой Радянського Союзу генерал-майор Петро Рубанов, полковники у відставці Володимир Волобуєв та Віктор Варвашеня зазначили, що нинішнє покоління захисників виховується на прикладах мужності, героїзму й стійкості ветеранів війни, продовжуючи їхні  славні традиції.

Заступник командира артилерійської бригади з виховної роботи підполковник Ігор Немінський закликав військовослужбовців та учнівську молодь брати приклад у своїх справах і вчинках з ветеранів Великої Вітчизняної, афганської війн і бути готовими виступити на захист Вітчизни.

Під час Уроку військової Слави було продемонстровано документальні кадри про історію створення вітчизняних Збройних Сил. 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області