Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Протидія поширенню ВІЛ-інфекції та СНІДу – спільна справа влади та громадських організацій

28 листопада 2013 - 15:58

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Запорожченко провів чергове засідання координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам.

Члени коордради розглянули стан виконання Указу Президента України «Про додаткові невідкладні заходи щодо протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні». З поточною ситуацію присутніх ознайомила головний лікар Запорізького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Петровська.

За її словами, серед виконаних заходів Указу Президента України – впровадження у відділі лабораторної діагностики СНІДу та інших інфекцій, які передаються трансфузійним шляхом, дослідження донорської крові методом імунохемілюмінесцентного аналізу. Також у поточному році  придбано обладнання для проведення досліджень донорської крові методом полімеразної ланцюгової реакції.

У роботу щодо протидії ВІЛ-інфекції значний вклад вносять неурядові організації, які працюють на території регіону. Всього таких вісім, але вони реалізують проекти за 36 напрямками. Серед найбільш активних – благодійний фонд «Сподівання», обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», Запорізька обласна організація Товариства Червоного Хреста України, громадська організація «Право на життя – Запоріжжя» та інші.

У контексті розгляду цього питання Андрій Запорожченко поцікавився, чи є зрушення в питанні створення центру ресоціалізації наркозалежної молоді.

- Це важливий та необхідний аспект роботи. Такий центр обов’язково має бути створений і для початку необхідно визначитися з концепцію роботи такого закладу, - наголосив представник обласної виконавчої влади.

Також Андрій Запорожченко висловив переконання, що питання створення центру має бути ретельно підготовлено та винесено окремим пунктом на чергове засідання координаційної ради.

У ході засідання члени координаційної ради затвердили план розвитку регіональної системи моніторингу та оцінки протидії епідемії ВІЛ-інфекції та впровадження в області завдань та заходів Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни