Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кращий досвід роботи управлінь праці та соціального захисту населення буде вивчений та поширений

28 листопада 2013 - 16:07

Управління праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради в Ленінському районі відвідали заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов та директор Департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан. Робоча поїздка була запланована в рамках ознайомлення з організацією роботи та перейняття досвіду кращих управлінь, які працюють на території регіону.

З напрацьованою моделлю роботи, зокрема, відділів прийому громадян, прийняття рішень, відділу грошових виплат та компенсацій посадовців ознайомила начальник управління Любов Манідіна. Серед нововведень – в управлінні створена окрема посада для спеціаліста, який видає довідки про прибутки. Така схема дозволила уникнути черг, які утворювались з числа відвідувачів, котрі змушені були очікувати, поки хтось зі спеціалістів не звільниться, щоб підготувати для них необхідну довідку. За словами Любові Манідіної, щодня за цією послугою до управління звертається до 50 жителів району.

Ознайомившись з роботою відділу прийому громадян, Андрій Гамов відзначив, що в будній день черга практично відсутня, а поспілкувавшись з клієнтами, яких обслуговували спеціалісти, переконався, що якість та оперативність роботи управління позитивно оцінюють не тільки прямі керівники, але й перш за все, задоволені прості люди.

Як пояснила начальник управління, спеціалісти цього відділу працюють позмінно - без перерви, що зручно для клієнтів.

Ще одна особливість роботи управління – організація виїзних соціальних офісів, які роблять консультації спеціалістів ще доступнішими.

Велика увага приділяється наповненню інформаційного стенду, де будь-хто може знайти всю необхідну інформацію про оформлення житлових субсидій, різноманітних пільг, компенсацій, соціальних виплат тощо.

Любов Манідіна поділилася також планами та ідеями щодо спрощення процедури отримання довідок для оформлення субсидій, організації прийому громадян з обмеженими можливостями за допомогою скайпу тощо. Ці пропозиції Андрій Гамов попросив надати йому в письмовому вигляді для детального вивчення.

- Начальника цього управління та спеціалістів об’єднує одна мета – допомагати людям якісно та оперативно. При цьому вони виконують функції не автоматично, а дійсно вникають у проблеми людей, розмірковують, як оптимізувати роботу та зробити допомогу більш доступнішою, - зробив висновок по завершенні поїздки Андрій Гамов.

Також представник обласної виконавчої влади відзначив, що цей успішний досвід управління буде поширений по всій території області як один з прикладів якісної організації роботи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни