Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Про хід реформування житлово-комунального господарства та будівництва у листопаді 2013 року

29 листопада 2013 - 11:25

На постійному контролі облдержадміністрації знаходиться питання щодо мінімізації існуючої заборгованості на підприємствах галузі по розрахунках за спожиті енергоносії. Підприємствами теплоенергетики проведено звірку розрахунків з НАК «Нафтогаз України» у зв’язку з зупиненням дії Методики визначення обсягів природного газу, які використовуються для виробництва теплової енергії для населення в разі, якщо суб’єкти господарювання здійснюють постачання теплової енергії різним категоріям споживачів, затвердженої наказом Мінпаливенерго від 15.07.2010 № 288. В результаті роботи заборгованість підприємств теплопостачання області за спожитий у 2013 році природний газ скоротилась на 123,7 млн.грн.

З метою скорочення заборгованості підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ департаментом була проведена наступна робота:

  1. Проведено щотижневий моніторинг стану розрахунку підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ за даними підприємства та за даними НАК «Нафтогаз України».
  2. Проводився щоденний моніторинг обсягу споживання природного газу в залежності від температурного режиму навколишнього середовища.
  3. Впроваджено щомісячний моніторинг щодо обсягу заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання.

Крім того, 20.11.2013 проведено співбесіди з керівництвом теплопостачальних підприємств області щодо використання, економії природного газу та стану розрахунків за спожитий природний газ.

12.11.2013 відбулось засідання комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу Запорізької області. Розглянуто документи по 8 підприємствам. За результатами засідання ініційовано на державному рівні внесення змін до розподілу субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 167, щодо додаткового виділення місцевому бюджету Запорізької області можливих нерозподілених коштів, в тому числі 175,3 млн.грн. - на теплову енергію та 66,2 млн.грн. на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Станом на 15.11.2013 територіальною комісією в цілому було узгоджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання на суму 110,5 млн.грн.

За результатами діяльності обласної робочої групи з проведення моніторингу тарифів на житлово-комунальні послуги на виконання завдань Уряду в області було скасовано два рішення органів місцевого самоврядування щодо підвищення тарифів на послуги з водопостачання.

На сесії Запорізької обласної ради затверджено Програму з пошуку і впорядкування місць поховань жертв війни та політичних репресій у Запорізькій області на 2014-2018 роки.

Підготовлено та видано розпорядження голови облдержадміністрації «Про підсумки проведення моніторингу тарифів на підприємствах житлово-комунальної галузі».

14.11.2013 проведено нараду з питання активізації житлового будівництва в Запорізькій області. Обговорювалось питання затвердження проектно-кошторисної документації по об’єкту «Будівництво житлового будинку № 25 по вул. Алмазній у сел. Павло-Кічкас м. Запоріжжя». За результатами наради підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації «Про затвердження проектної документації по об’єкту «Будівництво житлового будинку № 25 по вул. Алмазній у сел. Павло-Кічкас м. Запоріжжя», загальною кошторисною вартістю  43923,405 тис. грн.

На розгляд до Міжвідомчої комісії Мінрегіону України 15.11.2013 направлено подання щодо участі у програмах доступного житла («30/70» та «16/13/3») житлового будинку № 30 по вул. Горького в м. Мелітополь                      (65 квартир, будівельна готовність 21%, введення в експлуатацію у жовтні 2015 року).

Для вжиття вичерпних заходів до активізації будівельно-монтажних робіт  та з метою забезпечення зменшення кількості довгобудів департаментом опрацьовано, проаналізовано та направлено до Мінрегіону України  інформацію щодо використання деяких видатків державного бюджету та завершення виконання робіт по Запорізькій області (сформований перелік складається з 164 об’єктів).

Для здійснення моніторингу та аналізу планових та фактичних обсягів фінансування та стану виконання будівельних робіт на об’єктах, введення в експлуатацію яких заплановано у 2013 році, департаментом опрацьовано, проаналізовано та направлено до Мінрегіону України відповідний перелік об’єктів (загальний обсяг - 509 об’єктів).

З метою підвищення ефективності відбору об`єктів інвестування, в тому числі конкурсною комісією Мінрегіону для реалізації заходів у сфері житлово-комунального господарства відповідних бюджетних програм після прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» та затвердження відповідних Порядків використання коштів, передбачених у Державному бюджеті на 2014 рік, своєчасної підготовки бюджетного запиту до обласного бюджету на 2014 рік в рамках реалізації заходів регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2012 – 2020 роки, Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2010-2014 роки, Програми технічної модернізації комунальної теплоенергетики Запорізької області на 2011- 2015 роки департаментом проведено моніторинг інвестиційних проектів щодо потреби в коштах у розрізі об’єктів по кожному регіону області.

У звітному періоді з Токмацькою міською радою опрацьовано питання передачі об’єкту завершеного будівництва «Реконструкція зовнішніх мереж та котельні мікрорайону «Ковальський» м. Токмак».

З управлінням водопровідно-каналізаційного господарства Мінрегіону України опрацьовано перелік об’єктів незавершеного будівництва з високим ступенем будівельної готовності під фінансування програми «Питна вода Запорізької області» на 2014 рік.

21.11.2013 відбулось засідання комісії з питань захисту житлових прав мешканців гуртожитків (вул. Олімпійська, 26а, м. Запоріжжя). Для вирішення проблемної ситуації учасникам наради (Запорізька міська рада, ЗАТ «Сатурн – Д», Регіональне відділення Фонду Держмайна України у Запорізькій області) рекомендовано здійснити конкретні заходи.

22.11.2013 відбулось урочисте поховання останків червоноармійців, загиблих поблизу с. Новопетрівка Великобілозерського району. Здійснення заходів з пошуку, ексгумації та урочистого поховання останків червоноармійців, загиблих за часів Другої світової війни поблизу с. Новопетрівка, передбачено планом заходів щодо виконання у 2013 році бюджетної програми «Пошук і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій», затвердженого наказом Мінрегіону України від 22.04.2013 № 165.  

22.11.2013 проведено Міжрегіональне засідання круглого столу «Великі можливості Південно-Східного партнерства» Запорізької та Донецької областей  спільно з  Регіональною Радою з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Запорізької області. Захід проведено  з метою зміцнення партнерських відносин між Запорізьким та Донецьким регіонами, створення сприятливих умов для організації та подальшого функціонування ОСББ шляхом врегулювання проблемних питань і налагоджені діалогу та співпраці з владою.

Вживались заходи щодо сприяння у вирішенні питання проведення платежів житловими програмами (іпотечне кредитування та пільгове молодіжне кредитування). Станом на 26.11.13 в повному обсязі проведено оплату платіжних доручень, наданих Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву, на часткову компенсацію відсотків на придбання житла громадянам – 270 платіжних доручень на суму 281, 6 тис.грн.

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області