Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Робота сучасних фермерських господарств області - запорука продовольчої безпеки краю»

2 грудня 2013 - 11:19

Під час робочої поїздки до Новомиколаївського району голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав фермерське господарство ТОВ «Лідер». Нещодавно аграрії завершили зведення сучасного тваринницького комплексу в селі Веселий Гай. Свиноферма має повний цикл виробництва, тут не тільки вирощують тварин, але і роблять корми для них. Більше того, весь процес автоматизований. За словами керівника агрофірми Степана Кравчуна, у цієї свиноферми в області немає аналогів за рівнем упровадження високих технологій.

 - Ця свинотоварна ферма розрахована на поголів'я 1100 свиноматок. Щороку можемо вирощувати 25 000 свиней. Наразі у господарстві налічується близько 10 000 свиней. Ми утримуємо виключно м'ясні породи. Наших тварин в основному купують м'ясокомбінати. На фермі все автоматизовано, починаючи від годування і до видалення відходів. Тут працює лише 25 співробітників. Особливість ферми в тому, що об'єкт побудований на зруйнованій тваринницькій фермі. Тут було все знищено. Загальний обсяг інвестицій протягом двох років склав близько 40 мільйонів гривень, - розповів Степан Кравчун.

 За появою і роботою таких свиноферм - майбутнє, впевнений керівник регіону Олександр Пеклушенко. Такі агрофірми, на його думку, здатні бути надійним гарантом продовольчої безпеки краю.

 - Такі комплекси, як ферма «Лідер», - це запорука нашої продовольчої безпеки. Це запорука процвітання нашого вітчизняного товаровиробника. Це гарантія стабільності цінової політики. Переконався, що розмови про те, що тваринництво буває збитковим - це тільки міф. Буває збитковим мислення людей, які хочуть все зробити наскоком. Взяв землю і давай її експлуатувати, давай з неї вичавлювати останні соки. А бувають такі люди як Степан Іванович Кравчун. Такі як він - це справжні патріоти, вони живуть життям людей. Найголовніше, що наші запоріжці турбуються про землю. Тому наш девіз -«Запорізька земля для запоріжців», нехай на мене не ображаються жителі інших областей, він цілком виправданий. У черговий раз звертаюся до всіх запорізьких аграріїв: будуйте, робіть, а ми вас підтримаємо, - заявив Олександр Пеклушенко

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят