Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заява голови облдержадміністрації Євгена Червоненка

8 лютого 2006 - 11:47

Я глибоко схвильований публікацією в одній з відомих українських газет карикатур на пророка Магомета. Як керівник однієї з найбільш індустріальних і багатонаціональних областей України, закликаю засоби масової інформації, політиків України і Запорізької області утримуватися від подібних кроків у гонитві за сумнівною популярністю.

У демократичному суспільстві, до якого ми всі прагнемо, не повинно бути місця глузуванням над релігійними символами, священними для мільйонів віруючих. Подібні прояви ксенофобії можуть призвести до ескалації соціально-політичного, економічного напруження, до втрат як у самій країні, так і за її межами. Це тим більш небезпечно під час виборчої кампанії, коли заради досягнення мети – за будь-яку ціну добитися влади, використовуються всі можливі для того засоби.

Я звертаюся до керівників відповідних компетентних органів Запорізької області з вимогою постійно та уважно відслідковувати і рішуче припиняти будь-які спроби розпалювання расової, національної та релігійної нетерпимості, адекватно реагувати на них в межах чинного законодавства. Конституційні права та свободи громадян повинні дотримуватися беззастережно і непорушно.

Я закликаю лідерів політичних партій і блоків України і Запоріжжя, усіх не байдужих до долі Батьківщини, підтримати мою заяву.

Голова Запорізької обласної
державної адміністрації
Євген Червоненко

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області