Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Статистика допомагає виявляти проблеми, сприяючи їх розв’язанню

2 грудня 2013 - 14:12

Про роботу органів статистики напередодні професійного свята поінформував журналістів на брифінгу начальник Головного управління статистики в Запорізькій області Володимир Головешко.

- Статистика – це банк інформації. Ми приймаємо, обробляємо, зберігаємо і розповсюджуємо інформацію, виступаючи посередниками між тими, хто надає інформацію, і її споживачами, - пояснив Володимир Головешко.

На даний час, за словами посадовця, існує понад 120 форм звітності по різних напрямах. Отримані звіти обробляються працівниками управління і перетворюються на статистичні дані. Найчастіше їх споживачами є органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також засоби масової інформації. Практичне застосування статистичної інформації Володимир Головешко проілюстрував на конкретному прикладі – рейтингу регіонів, який визначає Кабінет Міністрів.

- У першому кварталі Запорізька область посідала 12 місце у рейтингу регіонів, за підсумками першого півріччя – 15 місце, а за дев’ять місяців уже вийшла на 10 місце. Ця інформація допомагала керівництву області виявити слабкі і найбільш проблемні місця, зосередити на них увагу і прийняти відповідні управлінські рішення щодо виправлення ситуації. Результат говорить сам за себе. Наприклад, за одним із ключових показників – рівнем злочинності – область завжди посідала одні з останніх місць, а за підсумками дев’яти місяців – 18 місце. Це свідчить, що влада провела велику й ефективну роботу в цьому напрямку, - зазначив посадовець.

Він також звернув увагу, що робота органів статистики з часом змінюється. Приміром, нині одним з важливих показників звітності є заборгованість із заробітної плати. Як тільки це явище зникне, відпаде й необхідність такої звітності.

На даному етапі, як повідомив Володимир Головешко, працівники органів статистики готуються до такої фундаментальної роботи як перепис населення, який пересено на 2016 рік, а також до сільськогосподарського перепису.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят