Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кращим волонтерам року – заслужені нагороди

3 грудня 2013 - 14:53

Під час урочистостей з нагоди Міжнародного дня інвалідів та Міжнародного  дня волонтера, які відбулися в кіноконцертному залі ім.Довженка, нагороджено переможців традиційного обласного конкурсу “Кращий волонтер року”.

За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, цього року в конкурсі взяли участь 118  фізичних осіб волонтерів, волонтерських організацій, центрів та груп майже з усіх районів та міст області. Серед них визначено 21 переможця у семи номінаціях, яким на урочистому заході вручили дипломи та грошові премії.

У Запорізькій області волонтерський рух представлений досить потужно. Започаткований у 1998 році,  на сьогодні він зібрав у свої лави більше 10 тисяч волонтерів,  які опікуються  інвалідами, ветеранами війни та праці, дітьми – сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Всього створено і працюють 1700 волонтерських структур. Вони надають послуги одиноким непрацездатним громадянам, пенсіонерам у оформленні документів, написанні листів, приготуванні їжі, придбанні продуктів харчування, обробітку присадибних ділянок, проводять бесіди, надають консультації з різних життєво важливих питань. Студенти вузів здійснюють соціальний супровід дітей – інвалідів та дітей з багатодітних родин.

Членами волонтерських організацій області створено клуби спілкування, художні гуртки та колективи творчої самодіяльності. Систематично проводяться зустрічі з ветеранами, інвалідами, дітьми з обмеженими фізичними можливостями.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів та Міжнародного дня волонтера є тією подією, яка спонукає співгромадян до усвідомлення обов’язку перед тими, хто живе поряд, але в складному паралельному світі, обмеженому вадами здоров’я, побутовими та матеріальними негараздами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області