Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі служби готові до роботи в негоду

3 грудня 2013 - 16:41

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань стабільного функціонування систем життєзабезпечення, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. Разом з очільником регіону на селекторі були присутні його профільний заступник Петро Гончарук та Запорізький міський голова Олександр Сін.

Як повідомив Олександр Вілкул, за даними синоптиків найближчими днями в Україні очікується різке погіршення погодних умов – вітер 15-20 м/с, мокрий сніг, ожеледь, температура опуститься на 9-13 градусів нижче нуля.

- Робота комунальних підприємств переведена на посилений режим. Відповідальність за стабільне функціонування систем життєзабезпечення покладена на керівників територій. Тому ваше завдання - забезпечити сталу роботу водо-, газо-, тепло-, електропостачальних підприємств, дорожніх та рятувальних служб. Має бути організована цілодобова робота диспетчерських, перевірена готовність аварійних бригад, - звернувся до голів облдержадміністрацій Віце-прем’єр-міністр України.

Про готовність до роботи взимку ввірених структур поінформували Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергій Чех, а також представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, «Укравтодору», НАК «Нафтогаз України».

За даними доповідачів, усі структури готові до погіршення погоди. Затверджено План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період, яким передбачено залучення до боротьби з негодою 39 тисяч осіб та 11750 од. техніки. Забезпечено запас паливно-мастильних та посипних матеріалів. Державна служба України з надзвичайних ситуацій організувала роботу мобільних загонів у Київській, Харківській, Херсонській та Івано-Франківській областях.

Керівники кожного регіону також прозвітували про готовність до роботи в умовах  негоди.

Так, голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко доповів Віце-прем’єр-міністру України про повну готовність всіх служб до роботи в несприятливих погодних умовах.

- Кілька тижнів тому ми провели навчання профільних служб, на яких синхронізували план реагування у разі виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій у зимовий період. З урахуванням нашого досвіду для боротьби з наслідками негоди в поточному році ми залучатимемо ресурс оборонних та господарських підприємств, а також аеропорту, - повідомив керівник Запорізької області.

Олександр Пеклушенко висловив переконання, що всі служби та їх особовий склад повністю готові до роботи.

Також очільник регіону звернувся до присутніх у селекторній залі урядовців з рядом побажань. Зокрема, передбачити фінансові ресурси для поповнення запасів дизпалива, збільшити тиск газу, а також забезпечити погашення заборгованості із зарплати на підприємствах облавтодору.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни