Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких військовослужбовців та ветеранів привітали з професійним святом

4 грудня 2013 - 10:04

Напередодні 22-ї річниці утворення Збройних Сил України в Запорізькому обласному театрі ім. В.Г. Магара відбулося урочисте зібрання, на якому представники місцевих органів влади, громадських організацій, духовенства вшанували ветеранів Великої Вітчизняної війни та військової служби, військовослужбовців з нагоди їх професійного свята.

Начальник Запорізького гарнізону полковник Давид Моін у своїй доповіді зазначив, що за 22 роки, незважаючи на  негаразди та випробування, Українське військо стало основним гарантом державної незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Офіцер запевнив усіх присутніх, що особовий склад Запорізького гарнізону завжди буде вірний своєму конституційному обов’язку і служінню Вітчизні,  примножуватиме кращі військові традиції .

Від імені обласної влади, голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка учасників зборів, увесь особовий склад Запорізького гарнізону привітав голова обласної ради Віктор Межейко.

-  Нам є чим пишатися. Це – подвиги наших батьків і дідів, які боролися на фронтах Великої Вітчизняної війни, це – ветерани Збройних Сил, які сьогодні виконують дуже важливу місію щодо патріотичного виховання молоді, - зазначив очільник депутатського корпусу області.

 Віктор Межейко також наголосив, що цей рік став для Української армії знаковим – почала втілюватися реформа, ініційована Президентом України, Верховним Головнокомандувачем України Віктором Федоровичем Януковичем.

- Розпочалося  зміцнення Збройних Сил України не по кількості, а по якості. Якщо сьогодні у нас більше 190 тисяч солдатів, то до кінця наступного року їх має бути 100 тисяч, а до 2017 году - біля 70 тисяч. Але це мають бути підготовлені та забепечені воїни, які зможуть гідно захищати нашу державу, - сказав голова облради.

Він також запевнив, що керівництво області і в подальшому буде надавати командуванню військових частин, які дислокуються на території області, належну допомогу, буде посилено взаємодію в питаннях військово-шефської роботи, військово-патріотичного виховання молоді та підготовки її до військової служби.

Під час заходу кращих військовослужбовців ЗС України було нагороджено керівництвом області, міста відзнаками та грамотами. За багаторічну сумлінну працю, самовіддану ратну службу, зразкове виконання службових обов'язків та з нагоди 22-ї річниці Збройних Сил України орденом "За заслуги перед Запорізьким краєм ІІІ ступеня" нагороджено заступника військового комісара - начальника відділу обліково – мобілізаційної роботи Запорізького обласного військового комісаріату полковника Олександра Мойка.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу