Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада та профспілки – партнери у справі підвищення добробуту людини праці

4 грудня 2013 - 12:37

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь в урочистостях з нагоди 65-річчя від дня заснування обласної ради професійних спілок.

Історія запорізької  облради профспілок починається з 1948 року. Тоді в штатному розкладі значилися всього 11 осіб, серед яких першим головою був обраний  Федір Іларіонович Марков.

Сьогодні це вже потужна організація, яка об'єднує 3464 первинні професійні спілкові організації та 408742 членів профспілок. Щорічно навчання на профкурсах проходять понад 5000 працівників і активістів.

В організаціях та установах діє 3800 колективних договорів, якими охоплено близько 416 тисяч працівників, що складає 87,3 % їх загальної чисельності. З 2005 року облпрофрада проводить конкурс «На кращий колективний договір». За участю профспілок відпочинком і оздоровленням в області щороку охоплюється понад 60 тисяч дітей і підлітків.

На думку голови обласної ради профспілок Віктора Сластьона, успішність діяльності організації багато в чому залежить від здатності досягти партнерських відносин з владою і роботодавцями.

- Триває спільна робота з облдержадміністрацією, роботодавцями та обласною радою на принципах соціального партнерства. Ми вирішуємо всі проблеми, що стоять наразі перед Запорізькою областю. Вважаю, що це найважливіше досягнення, і це досягнення потрібно підтримувати і розвивати надалі, - зазначив голова обласної ради профспілок.

Від імені обласної влади керівник регіону Олександр Пеклушенко вручив кращим працівникам профспілкової сфери нагороди та відзнаки. Очільник краю переконаний, що діяльність профспілок завжди буде затребувана і вона має важливий соціальний ефект.

- Ви відстоюєте інтереси трудового народу. Складно переоцінити ваш внесок у становленні регіону. За ці роки вашими зусиллями соціально-економічний потенціал Запорізького краю ріс і розвивався. Хочу підкреслити, що ми вважаємо профспілки, насамперед, своїми партнерами. Партнерами у вирішенні основної і загальної задачі - підвищення добробуту людини праці. Насправді це дуже сильний та потужний сегмент суспільного життя. Основним інструментом є, було і буде - це колективний договір. Через цей інструмент профспілки спільно з органами влади можуть і повинні працювати заради реалізації найголовнішого завдання -  системної та своєчасної виплати заробітної плати та ії поступового зростання. Все це разом дає не тільки позитив для тих, хто отримує зарплату, але і дає надходження до бюджету, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання