Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівців навчають боротися з насильством у сім’ї

5 грудня 2013 - 10:10

Фахівців навчають боротися з насильством у сім’ї

У рамках проведення Національної кампанії "Стоп насильству!" Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації  проведено освітній семінар для фахівців,  які працюють у галузі попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми. Про важливість цієї роботи свідчать факти: за 9 місяців 2013 року в Запорізькій області зареєстровано 6405 звернень щодо насильства в сімї, що у 3,3 раза більше ніж у 2012 році, що свідчить про збільшення довіри людей до органів, які можуть надати їм допомогу.

Як повідомив директор Департаменту  Ігор Мещан,  учасники заходу детально розглянули Закони України «Про попередження насильства в сім'ї» та «Про протидію торгівлі людьми»,  підзаконні нормативно-правові акти та механізми впровадження державної політики в цьому питанні.

Для надання методичної допомоги Департамент соціального захисту населення розробив збірник нормативно-правових актів для користування в роботі, який надано слухачам.

Важливим компонентом роботи щодо попередження насильства в сімї є корекційна робота з особами, які вчинили насильство в сім’ї.

Повноваження щодо реалізації корекційних програм покладено на працівників кризових  центрів для членів сімей, щодо яких вчинено насильство або існує реальна загроза його вчинення. Але у зв’язку з недостатньою кількістю кризових центрів такі повноваження надано також центрам соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

У Запорізькій області за три останні роки 66 осіб пройшли корекційні програми. У 2011 році було направлено для проходження корекційних програм 393 особи, з яких 30  пройшли, у 2012 зі 102 направлених пройшли корекційні програми 22 особи, за 9-ть місяців 2013 року в області направлено 145 осіб на проходження корекційних програм, з яких 14 осіб їх пройшли.

Одним із видів насилля, який особливо гостро заявляє про себе в Україні, є торгівля людьми, в тому числі жінками, дітьми.

Україна стала першою на пострадянському просторі, яка прийняла профільне законодавство щодо протидії торгівлі людьми і першою ввела грошову компенсацію тим, хто став жертвою цього злочину. У минулому році в Україні прийнято ряд нормативно-правових актів, серед яких - Державна програма протидії торгівлі людьми до 2015 року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів