Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відшукуються шляхи відновлення роботи аеропорту в Бердянську

5 грудня 2013 - 13:33

В обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Петра Гончарука відбулася нарада з питань відновлення діяльності Бердянського аеропорту. Учасники заходу – представники виконавчого комітету Бердянської міської ради, керуючий санацією ДП «Аеропорт Бердянськ», регіонального відділення фонду державного майна України по Запорізькій області, Головних управлінь юстиції, Міндоходів та Пенсійного фонду в Запорізькій області.

Аеропорт уже тривалий час не здійснює прямої авіаційної діяльності. На сьогодні підприємство перебуває в процедурі банкрутства. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.11.2007 № 955-р цілісний майновий комплекс державного підприємства передано у власність територіальної громади м. Бердянськ. Проте, як повідомив керуючий санацією Олександр Сізов, процедура була проведена з рядом порушень чинного законодавства.

У зв’язку з цим учасники наради обговорили шляхи, які дозволять урегулювати законодавчі колізії та відновити роботу аеропорту. Зокрема, розглядалися два варіанти - ліквідація державного підприємства «Аеропорт Бердянськ» або повернення цілісного майнового комплексу з комунальної до державної власності.

За результатами наради Петро Гончарук доручив виконавчому комітету Бердянської міської ради опрацювати питання щодо передачі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Аеропорт Бердянськ» з комунальної до державної власності. Керуючий санацією найближчим часом має звернутися до Запорізької транспортної прокуратури з метою вирішення питання повернення комплексу в судовому порядку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?