Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Переносів терміну пуску ЦОС-1 у Запоріжжі більше не буде»

8 лютого 2006 - 17:53

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко провів робочу нараду з представниками всіх відомств і служб причетних до проблем міськводоканалу. У тому числі йшлося про стоки, які лише частково очищаються КП «Водоканал» м. Запоріжжя. Щодобово в ріку скидається близько ста тисяч кубометрів екологічно небезпечної рідини, яка, очевидно, негативно впливає на здоров'я запоріжців, оскільки вони використовують дніпрову воду, як питну. „100 тисяч кубічних метрів неочищених стоків потрапляють у Дніпро щодоби. Це не проблема, це злочин! Я хочу почути відповіді на 4 простих питання: Хто відповість за зрив договору з ЄБРР? Хто відповість за нове підвищення цін на воду? Хто відповість за її сумнівну ( м'яко кажучи) якість? І як після всього цього дивитися людям в очі? Хто мені відповість на ці питання!!?” - звернувся Євген Червоненко до присутніх .

Місцеві чиновники виправдовуються, що така ситуація виникла внаслідок зриву термінів пуску очисних споруд «Водоканалу», який вони пояснюють проблемами у взаємодії з німецьким підрядником.

„Програма виходу з екологічної кризи є. Виходу не видно! Де світло у кінці тунелю?,” - зауважив голова облдержадміністрації.

Губернатор зазначив, що немає виправдання факту, що з 2002 року по 2005 рік виконано лише 45 відсотків від запланованих будівельних робіт з реконструкції центральних очисних споруд каналізації лівобережної частини м. Запоріжжя (ЦОС – 1) . „Цікава виходить арифметика. Скинули 3 з гаком мільйони кубометрів помиїв у Дніпро, і заплатили при цьому 18 тисяч гривень штрафу. Покарали трьох. Адміністративно. І це все!?” – акцентував увагу керівник області.

Він наголосив, що немає сенсу задовольняти пропозицію КП «Водоканал» в черговий раз перенести дату завершення будівництва на 01.07.2007 та внести відповідні зміни в Програму виходу з екологічної кризи м. Запоріжжя на період 2001-2010 роки. "Часу на виховну роботу у мене немає. Бажання - теж" – наголосив голова облдержадміністраціїі.

За переконанням Євгена Червоненка подібних переносів більше не буде. Він доручив створити комісію, яка з'ясує реальні причини зриву термінів реконструкції та розпорядився першого березня провести нараду, на якій чітко визначити строки та плани завершення будівництва очисних споруд у Запоріжжі. „Ми повинні залишити дітям країну такою, якою отримали від своїх батьків, навіть кращою. Інакше, навіщо ми тоді живемо!? Я емігрувати не збираюсь, Ви – сподіваюсь, теж. Так що робіть уроки, поки я не зробив висновків.” – підбив підсумок губернатор.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни