Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реформування сфери охорони здоров'я залишається головним пріоритетом обласної влади - Олександр Пеклушенко

5 грудня 2013 - 16:29

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у засіданні виїзної колегії Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації, яке проходило на базі центральної районної лікарні Запорізького району. На захід були запрошені головні лікарі медичних закладів регіону та керівники територій. Очільник області запевнив медиків, що розвиток медицини, як і раніше, - важливий пріоритет діяльності обласної влади.

- Той курс, який взяла облдержадміністрація, те, що галузь номер один - це медицина, ми з цього курсу не звернемо. Знаю, що є неоднозначна думка щодо реформування. Адже будь-яка реформа передбачає зміни. У цьому завжди є елемент незручності, хтось щось втрачає. Але ми повинні з вами розуміти, що в сучасному світі лише логістика і сучасні методи та технології можуть вивести нас на міжнародний рівень. І все, що ми робимо, ми робимо свідомо. Ми будуємо центр екстреної медичної допомоги, це дозволить дуже серйозно покращити і гармонізувати роботу швидкої допомоги. Ми ведемо будівництво суперсучасної лікарні в Кушугумі. Ми відкрили перинатальний центр. Крім того, моя робота буде, звичайно ж, спрямована на зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів, у першу чергу, в сільській місцевості. Також наше завдання - зробити обласні лікарні не тільки центрами надання допомоги, а й центрами навчання. На це ми будемо направляти весь можливий ресурс. Щороку ми будемо закладати мільйонні суми для перепідготовки і навчання медиків. Паралельно ми плануємо за 3-5 років повністю реконструювати онкологічний диспансер. І звичайно, за 3-5 років ми повинні закінчити і привести в належний стан усі районні та міські лікарні, - заявив Олександр Пеклушенко.

Голова облдержадміністрації не міг не торкнутися теми останніх подій у країні. Олександр Пеклушенко впевнений, що Президент України Віктор Янукович здійснив зважений і правильний крок, взявши паузу в євроінтеграції нашої країни, і цією паузою треба скористатись, аби продовжити впровадження довгоочікуваних реформ.

- Прагнення до Європи не повинно бути самоціллю. Тому що ми - європейська держава. Що стосується Євросоюзу, то, звичайно ж, ми хотіли би бути країною, що входить у цей політичний і економічний блок. Але ввійти туди - це одне, а вляпатися - це зовсім інше. Нам запропонували вляпатися. І Президент України Віктор Янукович з першої хвилини боровся за те, щоб увійти. Сам процес, що стартував, вже позначився на торговельному балансі з Росією, нас уже позбавили 5 мільярдів доларів. І якщо договір буде підписано, ми втратимо ще 8 мільярдів. З’являться 600-700 тисяч безробітних. Хоча б одна розсудлива людина може піти на це? Президент домовлявся з Євросоюзом, щоб були умови, за яких у зоні вільної торгівлі ми збережемо відносини з Росією. У нас є розуміння того, що Президент Віктор Янукович і ми з вами працюємо заради інтересів України. Ми не хочемо бути ні за росіян, ні за німців - ми за Україну і за наших громадян, -  наголосив Олександр Пеклушенко.

Крім того, під час виїзної колегії  Департаменту охорони здоров'я стало відомо, що головний лікар центральної районної лікарні Запорізького району Володимир Трунов покидає свою посаду за власним бажанням через  сімейні обставини. На знак подяки за багаторічну працю на посаді керівника ЦРЛ голова облдержадміністрації вручив йому цінний подарунок.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів