Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: Місцеве самоврядування - це передовий загін влади

5 грудня 2013 - 16:48

7 грудня відзначається День місцевого самоврядування. Це професійне свято депутатів селищних, сільських, районних, міських рад, депутатів регіонального парламенту, працівників органів самоврядування. З цієї нагоди представників місцевого самоврядування запросили на урочисті збори в обласний музично-драматичний театр ім. Магара. Їх привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Тим, хто зарекомендував себе сумлінним  професіоналом, керівник регіону вручив нагороди. На думку Олександра Пеклушенка, місцеве самоврядування відіграє ключову роль у вирішенні проблем жителів регіону.

- Це передовий загін влади, який нараховує 10 тисяч багнетів, з яких більша частина - це депутати, інші - це службовці. Ці люди стикаються з усіма проблемами наших земляків. Адже влада - це інститут захисту людей від проблем, влада - це провідник того, на що має право людина: право на навчання, право на медичне обслуговування, право на працю, право на житло. Все це повинна забезпечувати влада і ії передовий загін - місцеве самоврядування. Хочу сказати, що дуже добре, що саме з цих людей починається влада. І дуже погано, що саме на цих структурах закінчуються бюджетні гроші. Для того, щоб вирівняти цю диспропорцію, Президентом України Віктором Януковичем відкрита дискусія і відкритий суспільний діалог щодо реформування місцевого самоврядування. У нас в області вже пройшло більше 600 зустрічей, на яких майже 40 тисяч людей висловили свої пропозиції, які ляжуть в основу майбутнього закону про реформування місцевого самоврядування. Цей закон створить інститути, що дозволять тим регіонам, які краще працюють і більше заробляють,  краще жити, - заявив Олександр Пеклушенко.

Подарунком для всіх винуватців свята став виступ на сцені обласного театру народного артиста України Олександра Пономарьова, який, крім кращих своїх пісень,  виконав гімн України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»