Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У цьому році працевлаштовано безробітних на 66% більше, ніж торік

10 грудня 2013 - 13:08

У цьому році працевлаштовано безробітних на 66% більше, ніж торік

Про стан ринку праці в області, заходи для стимулювання  підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць журналістів поінформували під час брифінгу заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов та директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

- Головне завдання, яке ставить перед нами Президент України Віктор Янукович, - створення комфортних умов для життя людей. Це можуть забезпечити такі головні чинники як наявність роботи та гідної зарплати. Тому ці питання є пріоритетними в роботі обласної влади, - зазначив Андрій Гамов.

За словами посадовця, суттєву роль у покращенні ситуації відіграв новий Закон «Про зайнятість населення», який діє з 1 січня 2013 року. Центри зайнятості отримали дієвий інструмент, підсумком чого стало збільшення працевлаштування безробітних за 10 місяців поточного року майже на 66% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

Про реалізацію конкретних програм поінформувала  директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

- Незважаючи на складну економічну ситуацію, робота центрів зайнятості області була стабільною і спрямованою на реалізацію соціальних ініціатив Президента України. Наша робота була зосереджена на таких пріоритетах як працевлаштування людей віком до 35 років, реалізації програми «перше робоче місце»,  перенавчання за державний кошт людей, яким виповнилося більше 45 років тощо, - повідомила Ірина Дуднік.

Вона також відзначила, що новий закон про зайнятість позитивно вплинув на співпрацю з роботодавцями, що підтверджується конкретними цифрами. Так, якщо у минулому році інформацію про наявність вакансій надавали 39% роботодавців, то в цьому році цей показник виріс до 60%. Зросла і соціальна відповідальність роботодавців. У цьому році на третину збільшилася кількість працевлаштованих з соціальними гарантіями.

Разом з тим, за словами посадовця, залишаються й проблеми. Насамперед, це велике навантаження  – 14 кандидатур на одне робоче місце (на початку року було 17), значна питома вага мінімальної зарплати, сезонні коливання на ринку праці. В основі їх подолання лежить поглиблення співпраці з роботодавцями, активніше запровадження механізмів стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць. Успішний досвід цієї роботи вже є – започаткування обласним центром пілотного проекту спільно із Запорізькою міськрадою, який підхопили деякі райони. Конкретні результати приніс місячник добровільної легалізації праці, ініційований  головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком.

- Ми маємо чітку програму дій і маємо ефективні фахові інструменти для її реалізації. Це наші центри зайнятості, які постійно входять у першу трійку кращих служб зайнятості в країні, - підсумував Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок