Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Гамов: «Забезпечення громадян роботою та гідною зарплатою – шлях до підвищення рівня життя населення»

11 грудня 2013 - 14:04

Андрій Гамов: «Забезпечення громадян роботою та гідною зарплатою – шлях до підвищення рівня життя населення»

У Правобережному районному центрі зайнятості м.Запоріжжя в рамках Дня відкритих дверей відбулося засідання «круглого столу» на тему  «Дотримання гарантованих Конституцією трудових прав громадян, профілактична робота відносно попередження їх порушень. Шляхи співпраці з соціальними партнерами». У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Також в обговоренні взяли участь представники Територіальної державної інспекції з питань праці в Запорізькій області, Хортицької та Ленінської райадміністрацій м.Запоріжжя.

- Цього року зафіксовано збільшення кількості людей, які звертаються до служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. При цьому зареєстрованих вакансій значно менше. Станом на 1 грудня в області нараховується 1614 вакансій, у тому числі в обласному центрі – 898. Тому  проблема легалізації зайнятості та заробітної плати сьогодні стоїть серед пріоритетних напрямків роботи обласної влади, служби зайнятості, інспекції з питань праці, органів міністерства доходів та Пенсійного фонду. Головне завдання, яке ставить перед нами Президент України Віктор Янукович, - створення належних умов для життя людей. Це можуть забезпечити такі головні чинники, як наявність роботи та гідної зарплати, - зазначив Андрій Гамов.

За словами посадовця, з липня в Запоріжжі триває реалізація пілотного проекту «Шляхи забезпечення соціальної відповідальності бізнесу», який отримав підтримку Запорізького міськвиконкому, і завдяки спільним діям вже сьогодні є позитивні результати.

- Головні завдання проекту - підвищення рівня співпраці служби зайнятості з роботодавцями щодо укомплектування вакансій підприємств, вирішення питань легалізації зайнятості. Законодавством про зайнятість населення передбачено нові інструменти стимулювання створення робочих місць і працевлаштування безробітних: працевлаштування громадян з виплатою компенсації фактичних витрат роботодавця по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, надання ваучера на навчання осіб старше 45 років для підтримки їх конкурентоспроможності на ринку праці, - зазначив Андрій Гамов.

За словами посадовця, також з метою подолання тіньової зайнятості, легалізації робочих місць,  забезпечення зайнятості населення й створення робочих місць у жовтні в області тривав Місячник добровільної легальної зайнятості в Запорізькій області. У результаті в листопаді було працевлаштовано 2391 особу, зареєстровано 4429 вакансій.

- Співпраця служби зайнятості в питаннях обміну інформацією з органами Міністерства доходів, Пенсійним фондом, інформування інспекції з питань праці у разі виявлення порушень законодавства «Про працю» дозволить підвищити ефективність діяльності сторін соціального діалогу в питаннях легалізації зайнятості, своєчасно виявляти порушення законодавства та ефективно на них реагувати, - підсумував Андрій Гамов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»