Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На часі – підбиття підсумків та обговорення пріоритетних напрямів роботи обласної влади на наступний рік

11 грудня 2013 - 14:54

На часі – підбиття підсумків та обговорення пріоритетних напрямів роботи обласної влади на наступний рік

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду щодо  стану реалізації пріоритетних напрямів роботи обласної влади в 2013 році.

Пріоритетні напрямки роботи обласної влади ґрунтуються на Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року. Відповідно до цього було визначено 12 напрямів роботи, серед яких - розвиток реального сектору економіки, розвиток аграрного виробництва, активна інвестиційна політика, поліпшення умов для ведення бізнесу, реалізація державної політики соціальної справедливості, підвищення якості й доступності медичної допомоги, розвиток гуманітарної сфери, реалізація регіональних інфраструктурних проектів, реформування галузі ЖКГ, поліпшення екологічної ситуації, наповнення бюджету та розвиток громадянського суспільства, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, за січень-вересень поточного року обсяг реалізованої промислової продукції (робіт, послуг) склав 55192,1 млн. грн., або 6,8 % загального обсягу реалізації в Україні, а це – третє місце в Україні. Валова продукція сільського господарства за дев’ять місяців 2013 року склала 7468,9 млн. грн., наш регіон за цим показником посідає десяте місце в Україні.

Середньомісячна заробітна плата за січень-вересень 2013 року склала 3112 грн., що на 7,7% більше, ніж у відповідному періоді 2012 року.

- В економіку Запорізької області іноземними інвесторами вкладено майже 72,2 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку області, станом на 1 жовтня склав 1138,1 млн. дол. США, - повідомив Петро Гончарук.

Посадовець наголосив, що функціонує Програма моніторингу Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року. На сайті програми (zoda-monitoring.com) кожен бажаючий може відстежувати зміни, які відбуваються в соціально-економічному розвитку області, виявлення проблем та підвищення ефективності виконання управлінських рішень щодо поліпшення результатів діяльності. Ця програма призначена для збору даних за індикаторами Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року, стратегічних пріоритетів діяльності Запорізької обласної державної адміністрації та рейтингових показників Запорізької області, аналізу динаміки індикаторів за звітний період та формування звітів за обраними параметрами як у табличному, так і графічному вигляді.

Також під час наради було обговорено методи та принципи формування пріоритетних напрямів роботи облдержадміністрації та облради на 2014 рік.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»