Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іменинники дня – Сухопутні війська

12 грудня 2013 - 13:18

Іменинники дня – Сухопутні війська

Сьогодні відзначається День Сухопутних військ Збройних Сил України.

З цієї нагоди у Запорізькому облвійськкоматі відбувся урочистий захід, у якому взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, представники місцевої влади, громадських організацій, духовенства, особовий склад.

Заступник обласного військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов  зазначив, що Сухопутні війська сьогодні - це основа Збройних Сил України, головні носії їх бойової сили. За своїм призначенням і обсягом покладених завдань Сухопутним військам відводиться вирішальна роль у запобіганні та відбитті можливої агресії проти нашої держави, а по чисельності вони складають більше половини ЗС України.

З професійним святом сухопутників привітали ветерани Великої Вітчизняної війни полковник у відставці Віктор Варвашеня та капітан I рангу у відставці Микола Гречка  і закликали присутніх завжди бути готовими стати на захист Вітчизни.

Протоієрей УПЦ Володимир благословив військовослужбовців на подальшу ратну службу  в ім'я українського народу.

Під час урочистостей кращих запорізьких військовослужбовців та працівників ЗС України відзначено нагородами та грошовими преміями.  Також почесними грамотами обласного військового комісара були заохочені представники регіональних засобів масової інформації за значний внесок у військово-патріотичне виховання захисників Вітчизни, підняття престижу військової служби в суспільстві, об’єктивне висвітлення повсякденної життєдіяльності військовослужбовців.

 

Довідково:

Сухопутні війська були сформовані у складі Збройних Сил України на підставі Указу Президента України у 1996 році, а у 1997 році було встановлено свято – День Сухопутних військ, який щорічно відзначається 12 грудня. До їх складу належать такі роди військ: механізовані, танкові, високомобільні-десантні війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація та війська протиповітряної оборони Сухопутних військ.   

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області