Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наступного року планується зібрати понад 2,2 млн. тонн зернових та зернобобових культур

12 грудня 2013 - 13:47

 Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Олега Ніколенка відбулося засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку ОДА, на якому розглянуто попередні підсумки збору врожаю та перспективи врожайності в 2014 році, а також підсумки роботи аграрної галузі за 11 місяців.

- За оперативними даними, за всіма категоріями господарств області зібрано 2,2 млн. тонн зернових та зернобобових культур, 904,8 тис. тонн соняшника, 233 тис. тонн картоплі та 375 тис. тонн овочів. Понад 100 тис. тонн зернових зібрали господарства Пологівського, Гуляйпільського, Оріхівського та Бердянського районів, а з урахуванням кукурудзи – ще Вільнянський та Куйбишевський райони, - повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Ясинецький.

За словами посадовця, найбільшу врожайність зернових культур отримали господарства Великобілозерського, Вільнянського, Гуляйпільського, Куйбишевського, Новомиколаївського та Розівського районів (понад 30 ц/га).

- За інформацією Головного управління статистики в Запорізькій області, під урожай 2014 року озимі культури за всіма категоріями господарств засіяні на площі 667 тис. га, що складає 101,1% від запланованої площі. Але якщо розглянути посів озимих зернових культур за категоріями сільгосппідприємств, то невиконання планового завдання складає 20,3 га,- повідомив Олександр Ясинецький.

Станом на 12 грудня озимі зернові культури знаходяться на 90% в доброму та задовільному стані, озимий рапс – на 86%.

За інформацією районних управлінь агропромислового розвитку, в структурі посівних площ під урожай 2014 року зернові та зернобобові культури займуть 54%, технічні, в тому числі соняшник - 28,6%, овочі – 0,2%, кормові культури – 2%.

- За всіма категоріями господарств наступного року планується отримати 2,2 млн. тонн зернових та зернобобових культур, 725 тис. тонн соняшника та 380 тис. тонн овочів. Наразі в області триває перевірка посівного матеріалу для проведення весняно-польових робіт. Станом на 12 грудня забезпеченість перевіреним насінням зернових та зернобобових культур високих репродукцій складає 98%, - повідомив Олександр Ясинецький.

Наразі вже проведено захисні заходи з боротьби з гризунами, оброблено 80,2 тис. га, у тому числі – озимої пшениці – 65,3 тис. га, озимого рапсу – 10,1 тис. га, багаторічних трав – 4,8 тис. га.

Після доповіді Олександра Ясинецького було заслухано проблемні території, а також обговорено шляхи розв’язання їх проблем.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області