Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко оцінює діяльність запорізьких центрів зайнятості на відмінно

12 грудня 2013 - 14:13

Під час робочої поїздки до міста Бердянська голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з роботою місцевого центру зайнятості. Керівник Олена Романова продемонструвала всі можливості закладу та розповіла про підсумки роботи цього року. В центрі створено всі умови для надання максимальної допомоги безробітним. Наприклад, діє сектор самостійного пошуку роботи, де працює спеціальний термінал з базами даних по всіх вакансіях. Крім того, є штатний психолог,  сектор попередження соціальних ризиків. Також проводиться навчання безробітних за новими спеціальностями. За 11 місяців 2013 року послугами Бердянського міського центру зайнятості скористалися 6,9 тисячі осіб, що на 500  більше ніж торік.

- Закінчився сезон, а Бердянськ - курортне місто, тому, звісно, зросла кількість людей, які звернулися до центру зайнятості. Щомісячно, з вересня, ми реєструємо 650-750 осіб, улітку було в два рази менше. Всього за 11 місяців ми працевлаштували 3827 осіб. Більше 9 тисяч роботодавців надали до служби зайнятості інформацію про свої вакансії. Правда, знову ж таки, 68 % вакансій мали сезонний характер. Найбільш затребувані зараз працівники - для промислових підприємств. У літній період - обслуговуючий персонал, - повідомила директор Бердянського міського центру зайнятості Олена Романова.

Як відомо, одне з головних завдань, що ставить Президент України Віктор Янукович - це створення нових робочих місць і підвищення зайнятості населення. Тому голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко упевнений, що такі центри як у Бердянську мають розвиватися і застосовувати все нові форми для зниження рівня безробіття. В цілому нинішню діяльність Запорізького обласного центру зайнятості та його підрозділів  керівник регіону оцінює позитивно.

- Наше обласне керівництво центру зайнятості, керівники районних та міських центрів - справжні патріоти своєї справи. Бачу, з якою душевністю і бажанням вони працюють на цій складній ділянці роботи. Адже люди сюди приходять з проблемами, приходять по кілька разів. Саме їх уміння визначити проблему, допомогти людині - це велика системна робота, і ця робота у нас в області виконується на відмінно. Можу говорити з усією відповідальністю, що наша служба зайнятості - найкраща в Україні, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів