Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нікому не дозволено ризикувати життям та психікою прийомних дітей - Олександр Пеклушенко

12 грудня 2013 - 15:55

Зустріч з прийомними сім'ями Бердянського району провів керівник регіону Олександр Пеклушенко в мерії курортного міста. Голова облдержадміністрації поспілкувався з тими, хто зміг взяти на себе відповідальність виховання самотньої дитини. На думку Олександра Пеклушенка, в регіоні необхідно розвивати систему прийомних сімей, але дітей можна довіряти тільки тим, хто морально й матеріально готовий до цього.

- Переконаний, що щасливою може бути тільки та людина, хто може пишатися своїми дітьми. Для цього потрібно дуже багато працювати. І найважча робота - це робота мами. Якщо ви бажаєте, щоб діти були щасливі, ні в якому разі не можна їх ділити на своїх і на усиновлених. Рух прийомних сімей у нас не повинен набувати форму кампанійщини. Прийомна дитина - це не кошеня, це людина, це кришталева ваза, яку потрібно дбайливо нести. І якщо у тебе для цього немає умов та бажання, то нехай краще такі діти перебувають у недосконалій системі інтернатів та притулків, ніж потраплять у випадкові руки. Ризикувати життям дитини, ризикувати її психікою нікому не дозволено, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Наразі в Бердянському районі 92 дитини-сироти та позбавлених батьківського піклування, в місті Бердянську - 174 таких дітей. У районі створено 10 прийомних сімей, які виховують 22 дітей, у Бердянську чотири таких родини. Керівник регіону переконаний, що для популяризації прийомних сімей необхідно більше розповідати про тих, хто зважився на такий крок. Він закликав проводити в інтернатах та дитячих будинках дні відкритих дверей, щоб сімейні пари могли приходити і знайомитися з дітьми. Олександр Пеклушенко впевнений, що багато людей через час обов'язково повернуться туди та поїдуть додому з дитиною. Під час зустрічі голова облдержадміністрації вручив  подарунки прийомним сім'ям Бердянського району.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни