Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виїзна приймальня проконсультувала гуляйпільський бізнес

13 грудня 2013 - 15:17

У Гуляйпільському районі відбулося засідання обласної виїзної приймальні з розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності під головуванням заступника директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Вікторії Самусь. У роботі приймальні взяли участь понад 100 представників малого та середнього бізнесу.

У ході засідання було розглянуто проблемні питання, які перешкоджають веденню бізнесу в Гуляйпільському районі. Серед них - реєстрація договорів користування оренди водними об'єктами (ставки) і землі сільськогосподарського призначення, терміни оформлення права власності на землю, інше нерухоме майно та вартості цих послуг, робота реєстраційної служби в районі (працює один штатний співробітник, оголошено конкурс на заміщення двох вакантних посад) і термінів розгляду документів як реєстраційною службою, так і Держземагентством.

Також обговорювалися питання щодо переліку пакета документів на товари іноземного походження, сплати єдиного соціального внеску при сезонній роботі, порядку сплати податку з доходів фізичних осіб до місцевого бюджету за місцем фактичної діяльності, порядку розгляду звернень громадян, доступу до публічної інформації та роботи «гарячих телефонних ліній» для бізнесу тощо.

Підприємцям було роз’яснено норми чинного законодавства з цих питань, надано рекомендації та відповіді на конкретні запитання.

Крім того, реєстраційною службою та Держземагентством у Запорізькій області взято на особистий контроль вирішення у стислі терміни звернення двох приватних підприємців.

Підбиваючи підсумки засідання, Вікторія Самусь зазначила, що практика проведення засідань виїзних приймалень у різних районах області буде продовжуватися й далі.

- Підтримка бізнесу – це один із пріоритетів, визначений обласною виконавчою владою на поточний рік. Практика виїзних приймалень  дозволяє не тільки самим підприємцям зекономити час та отримати необхідні консультації у ході зустрічі, але й сигналізує владі про найбільш актуальні сьогочасні проблеми, які підлягають негайному розв’язанню,  - зазначила заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Вікторія Самусь.

 

Довідкова інформація:

Станом на 1 грудня в Гуляйпільському районі загальна кількість суб’єктів малого підприємництва становить 1026 одиниць. З них 102 - малі підприємства, 924 – фізичні особи-підприємці. Кількість малих підприємств на 10 тисяч осіб населення складає 40 одиниць. Загальна чисельність працюючих на малих підприємствах району складає 785 осіб.

Частка малих підприємств у випуску у загальному випуску продукції (робіт, послуг) району становить  33,3%, частка надходжень від суб’єктів малого підприємництва до бюджетів всіх рівнів - 24,5%. 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни