Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перевірку негодою область витримала гідно

16 грудня 2013 - 14:15

Перевірку негодою область витримала гідно

На щотижневій апаратній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, були заслухані підсумки забезпечення життєдіяльності територій протягом минулого тижня - в період погіршення погодних умов.

Насамперед Олександр Пеклушенко відзначив, що найбільш уразлива категорія громадян, які потребують особливої уваги взимку, – безхатченки. Тому  доручив своєму заступнику Юрію Пелиху знайти ту організацію, яка найбільш ефективно працює в цьому напрямку в регіоні. Очільник регіону відзначив, що готовий особисто підтримати їх діяльність.

Щодо поточної ситуації керівник обласної виконавчої влади зазначив, що наслідки негоди були ліквідовані оперативно, а життєдіяльність – забезпечена. Хоча було виявлено ряд недоліків, про які поінформували  начальники профільних підрозділів.

Так, начальник служби автомобільних доріг у Запорізькій області Сергій Ткаченко сказав, що є необхідність збільшити кількість договорів щодо обігріву людей у разі необхідності в кафе та на АЗС.

- Маємо 43 домовленості з кафе та АЗС, які розміщуються вздовж трас. Однак вже зараз стає зрозуміло, що їх кількість необхідно збільшити. Наразі ведемо перемовини з  власниками, - повідомив посадовець.

Також він додав, що найближчим часом область отримає два роутери, які технічно  підсилять службу.

Інше проблемне питання порушив начальник УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий – машини, які залишають власники на проїжджій частині. Ці транспортні засоби значно ускладнюють роботу з розчистки доріг. У зв’язку з цим буде посилена роз’яснювальна робота з водіями, яких попросять не залишати автівки на узбіччі.

Крім того, враховуючи наближення новорічних свят, у сфері особливої уваги залишаються водії, які  сідають за кермо в нетверезому стані.

- Прошу бути максимально жорсткими по відношенню до людей, які керують машиною напідпитку. Особливо це стосується впливових представників бізнесу та влади, які вирішили, що їм все дозволено, - звернувся до правоохоронця Олександр Пеклушенко.

Інформуючи про ситуацію в обласному центрі, перший заступник Запорізького міського голови Дмитро Свіркін відзначив, що зараз у комунальних служб не вистачає людей для того, щоб посипати від ожеледі внутрішньоквартальні дороги та тротуари. На це голова облдержадміністрації порадив посадовцю поспілкуватися з керівництвом обласного центру зайнятості та залучити до цієї роботи безробітних громадян. Особливу увагу необхідно приділити розчистці зупинок громадського транспорту.

- Це був перший іспит негодою, який ми витримали. Однак, пам’ятайте, що попереду – зима, і ми маємо ліквідувати всі виявлені недоліки, щоб оперативно реагувати на подальші  виклики погоди, - резюмував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців