Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд Японії готовий допомагати Запорізькій області в реформуванні системи охорони здоров'я

16 грудня 2013 - 14:32

У Запорізькій області перебуває з робочою поїздкою Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні пан Тоічі Саката. Сьогодні з дипломатом зустрівся  голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Сторони говорили в першу чергу про можливості розширення взаємовигідного співробітництва не тільки між нашими країнами, а й між окремими регіонами України та Японії. І керівник регіону, і посол упевнені, що нових шляхів налагодження партнерства є безліч.

Крім того, японська сторона запропонувала Запорізькій області взяти участь у програмі «Кусаноне», що передбачає надання урядом Японії грантів вітчизняним установам освіти чи охорони здоров'я. Щорічно, за результатами конкурсу, допомога надається восьми організаціям.

- У нас є така програма «Кусаноне» - людська безоплатна допомога. Цей проект діє через наше посольство. Якщо, наприклад, є лікарня, де застаріло медичне обладнання або потребує оновлення система вентиляції чи теплопостачання, все, що необхідно для лікування пацієнтів та утримання їх у належних умовах, – ми надаємо на це гроші. Ми приймаємо заяви від організацій або установ та надаємо допомогу. З 2002-го року по всій Україні в цілому  реалізовано 74 таких проекти. На один проект надається близько 100 тисяч доларів. У Запорізькій області ще не було реалізовано жодного проекту, тому ми приїхали представити програму, - повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Тоічі Саката.

Керівник регіону Олександр Пеклушенко запевнив пана посла, що наш край знайде своє місце в цьому проекті і така підтримка стане ефективним інструментом реформування сфери охорони здоров'я. У якості позитивного прикладу співпраці голова облдержадміністрації назвав участь Запорізької області в проектах «зелених» інвестицій у рамках Кіотського протоколу.

- Ми вдячні за ваш візит. Дякую за підтримку наших проектів у рамках Кіотського протоколу. У нас розроблено 219 проектів, прийнято 70. Ми готові рухатися далі. Ми готові до всебічного та взаємовигідного співробітництва. Тим більше для нас ваша країна багато в чому є прикладом для наслідування. Японія - це приклад поваги до історії, традицій, поваги до старших. Ваша країна - приклад того, як потрібно досягати успіху. Для того, щоб мати такий високий рівень життя, Японії довелося подолати труднощі і багато працювати, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців