Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітня галузь регіону розширюється та потребує молодих кадрів

16 грудня 2013 - 15:29

Освітня галузь регіону розширюється та потребує молодих кадрів

Поточну ситуацію в освітній галузі та плани її розвитку на наступний рік обговорили учасники наради з актуальних питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону представив присутнім стажиста на посаду директора Департаменту освіти та науки ОДА Миколу Ярмощука, який зупинився на основних напрямках розвитку галузі.

Микола Ярмощук повідомив, що ситуація в освітній сфері залишається стабільною – заробітні плати та стипендії виплачуються вчасно, тож причин для соціальної напруги немає.

Взимку пріоритетним питанням залишається забезпечення підвозу дітей до навчальних закладів, а також організація їх змістовного та безпечного дозвілля у період канікул.

 Протягом поточного року в області було створено 14 дошкільних навчальних закладів, ще дев’ять мають розпочати роботу наступного року.

Наразі, враховуючи динамічне розширення мережі дошкільних закладів, виникла потреба в молодих кваліфікованих педагогічних кадрах. Разом з тим, Микола Ярмощук висловив переконання, що це питання буде закрито за рахунок ресурсів місцевих навчальних закладів, які готують відповідних спеціалістів.

Найближчим часом буде переглянута система створення освітніх округів. Посадовець відзначив, що керівники шкіл вважають недоцільним створення округів у таких містах як Запоріжжя, Бердянськ та Мелітополь. Разом з тим, у сільських населених пунктах ця робота є вкрай необхідною, а відповідно, вона буде продовжена.

Також Микола Ярмощук зупинився на планах щодо вдосконалення роботи інтернатних та позашкільних закладів.

- Прошу врахувати недоліки в роботі, які були допущені попереднім керівником Департаменту. Насамперед він не зміг навести лад у колективі, йдеться про фінансову складову. Наступне – поза його увагою залишилось матеріально-технічне забезпечення інтернатів, а також  психологічна ситуація в колективах цих навчальних закладів. Це - стратегічні питання, які вимагають від вас системного підходу та особливої уваги, - окреслив завдання   Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни