Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З боргами по зарплаті працівників ТОВ «ТНВ» і ТОВ «Литво» м. Мелітополя розбиратиметься прокуратура

17 грудня 2013 - 10:46

Проблема накопичення боргів та хронічна невиплата заробітної плати на мелітопольських підприємствах ТОВ «ТНВ» та ТОВ «Литво», які раніше входили до державного підприємства «АвтоКольорЛит», існує вже кілька років.  ТОВ «ТНВ» накопичило перед своїми колишніми і нинішніми співробітниками 3,7 млн. грн. Сусіднє підприємство ТОВ «Литво» теж заборгувало чимало – 732 тис. грн. Це регулярно викликає соціальну напругу в місті. Адже без зароблених грошей залишилися сотні жителів Мелітополя. З метою з’ясування проблемної ситуації голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду з усіма учасниками процесу. Крім представників підприємств та їх працівників, на зустріч були запрошені представники Фонду державного майна, правоохоронних органів, податкової та виконавчої служб. За словами колишніх співробітників підприємств, наразі відбувається розкрадання майна заводів, що доводить їх до банкрутства та знищення. Голова облдержадміністрації вислухав усіх учасників наради і доручив створити робочу групу під керівництвом першого заступника прокурора Запорізької області Дмитра Потоцького, який вже взяв це питання під особистий контроль.

- Необхідно створити робочу групу під головуванням Дмитра Потоцького. У цю групу повинні увійти представники податкової служби, управління юстиції, виконавчої служби, Фонду державного майна, облдержадміністрації. Вам потрібно розписати план дій. Найголовніше зараз - прибрати всіх негідників з цих підприємств. Потім нам потрібно провести детальну інвентаризацію залишків майна і зафіксувати активи. А далі за допомогою відповідальних людей реалізовувати їх і направляти всі кошти на погашення заборгованості із заробітної плати. Треба зробити все можливе і неможливе,  щоб людям перед новим роком хоч щось виплатити. До цього часу вже буде більше ясності в цьому питанні і ми будемо знати, як сплачувати їхні борги по зарплаті, - заявив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами