Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Позиція обласної влади: новорічне свято має прийти до кожної дитини

17 грудня 2013 - 13:46

Позиція обласної влади: новорічне свято має прийти до кожної дитини

Період новорічних свят – час, коли кожна дитина, незалежно від того, виховується вона в родині чи в інтернаті, очікує на казку. Для того, щоб свято прийшло дійсно у кожну домівку, при облдержадміністрації створено організаційний комітет і затверджено заходи з відзначення дня Святого Миколая, Нового року та Різдва. Про це повідомив під час брифінгу директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан.

За словами посадовця, на проведення святкових заходів та подарунки для дітлахів з обласного бюджету виділено 544,5 тис. грн., що на 60% більше ніж торік. На 20% збільшено видатки і в місцевих бюджетах.

Разом з тим, Ігор Мещан відзначив, що цього року до привітання дітей будуть залучені волонтери.

- Залучити до цієї роботи волонтерів запропонував голова облдержадміністрації. Один з таких заходів наразі проходить в обласній бібліотеці ім.. Горького – «Фабрика Святого Миколая». Всі бажаючі можуть принести до бібліотеки подарунки та речі, які будуть передані вихованцям дитячих будинків сімейного типу та шкіл-інтернатів, - повідомив директор Департаменту.

У новорічні свята особлива увага приділятиметься привітанню дітей з обмеженими можливостями. На виконання доручення очільника регіону всі начальники управлінь та департаментів, а також профільних служб відвідають дитячі будинки та інтернати, а також удома привітають дітей-інвалідів. Також у будинках-інтернатах пройде акція «Новорічний експрес», а також завітає і до дітей з обмеженими можливостями, які проживають у сільській місцевості.

Вітання та солодощі від Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації отримають 4314 дітей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Ще 1600 подарунків підготовлені для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, а також прийомних родин.

Святкові заходи відбудуться в усіх інтернатах, геріатричних пансіонатах, психоневрологічних інтернатах, загальноосвітніх школах-інтернатах, у центрах соціально-психологічної реабілітації тощо.

Також Ігор Мещан повідомив, що в області реалізуються всі державні програми, спрямовані на соціальний захист сімей з дітьми, малозабезпечених родин та людей з обмеженими можливостями.

Станом на 01.12.2013 державну допомогу отримали 122930 родин з дітьми на загальну суму 1,8 млрд. грн.. Державну соціальну допомогу також нараховано 4409 сім’ям на суму 75,4 млн. грн.. Крім того, 7953 інваліди з дитинства та 5576 дітей-інвалідів отримали допомогу в сумі майже 159,2 млн. грн.

- Ці цифри підтверджують ефективність реалізації соціальних ініціатив Президента України. Матеріальну допомогу отримують найбільш соціально незахищені категорії громадян. Ця допомога є значною підтримкою для їх бюджету, - резюмував директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами