Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зроблю все, аби спецшколу в Комишувасі не закрили - Олександр Пеклушенко

17 грудня 2013 - 14:26

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав загальноосвітню школу соціальної реабілітації в смт Комишуваха Оріхівського району. Цей навчальний заклад призначений для дітей, які потребують особливих умов виховання. У школу за рішенням суду спрямовуються школярі віком від 11 до 14 років, які скоїли правопорушення. Навчальний заклад було відкрито в 1965-му році. Фінансується установа за рахунок  державного бюджету. Всього тут працює 51 співробітник, ​​з них більше половини вчителі, є соціальний педагог та психолог. За словами керівника школи Лариси Ніконенко, фахівці всіляко допомагають вихованцям стати на шлях виправлення.

- Таких шкіл у країні залишилося всього дві. Вихованці, які мають добру поведінку, можуть бути звільнені достроково. Діти весь час під контролем. Ми використовуємо методику Макаренка. Наша статистика свідчить про те, що тільки 20 % наших вихованців здійснюють повторно злочин, - розповіла директор загальноосвітньої школи соціальної реабілітації.

Наразі у школі перебувають діти із Запорізької, Дніпропетровської, Житомирської, Херсонської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим. Школа розрахована на 160 вихованців, але зараз навчається лише 14 учнів у чотирьох класах. Тому все частіше лунають заклики закривати такі навчальні заклади -  останнім часом в Україні вже ліквідували чотири аналогічні спецшколи. Але голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко впевнений, що не можна знищувати таку систему освіти, адже вона давно довела свою ефективність. Тим більше, одне із завдань, яке ставить Президент України Віктор Янукович, –  надавати всебічну допомогу дітям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

- Приїхав тому, що я, як очільник області, повинен бути там, де найважче. Якщо діти опинилися тут, це означає, що хтось у цьому винен. І винні не самі діти, а батьки, сусіди, школа, держава. Багато хто з київських посадовців хотіли закрити цю школу. Але я зроблю все, аби цю школу ніколи не закривали з цілого ряду причин. По-перше, такі діти є, і їх кількість зростає, а шкіл більше не стає. По-друге, наша школа залишається базовою. Насамперед, завдяки колективу. Крім того, 51 робоче місце для мене, як керівника регіону, дуже важливе. В будь-якому випадку, в очах дітей побачив бажання робити правильні висновки і більше ніколи не ставати на цей слизький шлях, - заявив Олександр Пеклушенко.

Голова облдержадміністрації з нагоди майбутніх новорічних свят вручив вихованцям спецшколи подарунки, в тому числі запрошення на виставу в цирк. Крім того, разом з хлопцями Олександр Пеклушенко приготував в їдальні школи смачний сніданок.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни