Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вихованці притулку вже отримали подарунки до дня Святого Миколая

18 грудня 2013 - 15:09

З нагоди прийдешнього свята Святого Миколая голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Тут знаходяться діти, які опинилися на вулиці та тимчасово залишилися без піклування батьків. За 14 років роботи притулку  була надана допомога 6442 дітям. У Центрі передбачено стаціонарне або денне перебування дітей, які потребують довгострокової соціально-психологічної реабілітації. 80 % вихованців направлені в Центр за результатами інспектування сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, у результаті зловживання батьками алкоголем, через відсутність у батьків роботи або постійного житла. Діти шкільного віку відвідують загальноосвітню школу. Також у закладі працює  14 гуртків - декоративно-прикладної, вокальної, танцювальної спрямованості.

Екскурсію притулком для керівника регіону провели його вихованці, а потім показали виставу на новорічну тематику. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко високо оцінив роботу установи. За його словами, завдання влади всіх рівнів - допомагати дітям, які опинилися в складній життєвій ситуації. Адже саме цього вимагає Президент України Віктор Янукович. Крім того, керівник регіону впевнений, що не можна свідомо руйнувати вже працюючу систему притулків та інтернатів заради ще не сформованої сфери прийомних сімей.

- Виконати план по створенню прийомних сімей, по створенню дитячих будинків сімейного типу лише заради плану - так можуть вчинити тільки люди, які не були в інтернаті, у яких немає дітей і прийомних дітей. У мене є і те й інше, тому даю гарантію, що не буду нічого робити заради статистики. І ризикувати долею одиноких дітей не збираюся. Нехай мене тричі критикують, але не розформую жодну таку установу до тих пір, поки не буде сформована нова система, більш досконала. До цього має бути готове суспільство, перш за все, матеріально та морально. Коли соціум буде готовий і коли прийомна сім'я буде в змозі дати краще, ніж дають у притулках та інтернатах, тоді ми можемо це зробити. А міняти це недосконале, але добре працююче, на щось ефемерне, ніхто не буде. Це моя така позиція, - заявив Олександр Пеклушенко.

Керівник регіону привітав дітей з Днем Святого Миколая та подарував вихованцям притулку новий фотоапарат. Крім того, у вихідні всі діти, які перебувають наразі в закладі,  відвідають кафе «МакДональдз».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області