Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко – на телефонному зв’язку з жителями області

19 грудня 2013 - 12:41

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів пряму телефонну лінію з жителями області. Протягом години керівник області встиг поспілкуватися з 12 громадянами.

Під час спілкування з посадовцем жителі області порушували питання соціального захисту, розрахунку орендарів земельних паїв з власниками, ліквідації заборгованості із зарплати, приватизації землі, житлово-комунального господарства тощо.

Першою до очільника регіону звернулася запоріжанка, яка попросила допомогти їй з отриманням інвалідного візка для чоловіка, якому зроблено вже кілька операцій, і самостійно пересуватися він не може. Олександр Пеклушенко доручив директору Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігорю Мещану вирішити це питання у найближчі дні.

Також до керівника області звернулась жителька с.Матвіївка, де живуть понад 30 дітей дошкільного віку, але дитячого садка немає. Було прийнято рішення відкрити його при загальноосвітній школі, але наразі кошти на створення дитсадка не проходять через казначейство, - саме в цьому питанні необхідна допомога.

- Наразі вся область не може отримати кошти через казначейство, бо в столиці заблоковано роботу органів державної влади. Але я обіцяю, що цей об’єкт буде одним з перших, на які буде перераховано кошти, це я гарантую. Ймовірно, кошти з’являться в першому кварталі 2014 року, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також до голови облдержадміністрації звернувся батько дитячого будинку сімейного типу, в якому виховується 11 прийомних дітей. Вже кілька років поспіль він не може приватизувати земельну ділянку. Олександр Пеклушенко доручив начальнику Головного управління Держземагентства у Запорізькій області Івану Гашенку оперативно вирішити це питання.

 Дзвонили керівнику області й із подяками: житель Вільнянського району від імені жителів території висловив вдячність Олександру Пеклушенку за будівництво водоводу, який рятує людей від підтоплень. Наразі на об’єкті залишилося закласти останню дренажну систему, і це питання контролює особисто Олександр Пеклушенко. Роботи розпочнуться вже навесні наступного року.

Ще один дзвінок, який особливо розчулив очільника регіону, – від 78-річної жительки Гуляйпільського району, інваліда ІІ групи. У бабусі немає жодного родича, і доглядати за нею нікому, тож вона попросила взяти її під соціальний супровід. Олександр Пеклушенко пообіцяв, що опіку соціальних працівників вона відчує вже в найближчі дні.

Житель Хортицького району м.Запоріжжя розповів керівнику області, що в районі немає жодного стадіону та спортивного клубу, де могли би займатися діти, що значно ускладнює їх заняття спортом.

- Я обов’язково зустрінуся з головою Хортицької райадміністрації та з міським головою Олександром Сіном, ми розглянемо ситуацію. Особливо приємно, що це не особисте прохання, як більшість дзвінків на «гарячу» телефонну лінію, а стосується нашого майбутнього та найдорожчого – наших дітей, - зазначив Олександр Пеклушенко.

До голови облдержадміністрації звернулися ще кілька жителів регіону, загалом він поспілкувався з ними трохи більше години.

Підбиваючи підсумки, очільник регіону дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та головам райдержадміністрацій щодо сприяння у вирішенні в межах компетенції всіх питань, порушених запоріжцями.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»