Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласними театрами та філармонією проведено понад 60 виїзних концертів

20 грудня 2013 - 10:38

Обласними театрами та філармонією проведено понад 60 виїзних концертів

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» та доручення голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка щодо організації виїзних вистав та концертів обласних театрів та філармонії було активізовано культурне обслуговування сільського населення та гастрольну діяльність.

Про це повідомила директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева.

За словами посадовця, департаментом спільно з відділами культури і туризму райдержадміністрацій та міських рад області було відпрацьовано графіки виїздів обласних театрів, філармонії та ансамблю «Містерія» Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди.

- Протягом року обласні театри та філармонія здійснили понад 60 виїзних заходів, географія виступів охоплює майже всі території регіону. Академічним обласним театром юного глядача здійснено 28 виїздів по області, також театральний колектив побував на гастролях у Києві, Дніпропетровську, в смт Томаківка Дніпропетровської області. Наш театр став кращим серед театрів юного глядача та театрів молоді України на Всеукраїнському театральному фестивалі «ТЮГ-2013» у м. Макіївці Донецької області, - повідомила Ірина Конарева.

Обласний театр ляльок показав благодійні вистави для пільгових категорій дітей за дорученням Олександра Пеклушенка в Пологах та         Приазовському, здійснив 15 виїздів по області та представив свою творчість на всеукраїнських та міжнародних театральних фестивалях у Львові та Кіровограді.

Академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара виступив у Оріхові, Токмаку, Мелітополі та 14 навчальних закладах.

Творчими колективами обласної філармонії здійснено 16 виїздів по області. Також митці дарували свою високу виконавську майстерність та вивчали творчий досвід Дніпропетровської, Донецької та Полтавської обласних філармоній.

Творчим колективом «Містерія» музичного училища здійснено концертний тур по восьми містах і районах області до Міжнародного жіночого дня, в рамках якого проведено концерт у Мелітопольській жіночій колонії.

Ірина Конарева підкреслила, що Програмою розвитку культури Запорізької області на 2013-2017 роки передбачено кошти на організацію гастрольної діяльності, а саме обласні тури, тури по містах України академічного симфонічного оркестру, козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії, тури по області академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара, академічного обласного театру юного глядача, обласного театру ляльок, обласні тури по області та Україні ансамблю «Містерія» та творчих колективів Запорізького музичного училища ім. П.І. Магара.

- Під час святкування Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят обласним театром ляльок заплановано показ лялькової вистави «Пригоди трьох поросят», академічним обласним театром юного глядача - проведення ігрової програми «Кругосветное путешествие с Чухом» для учнів Новомиколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Паросток», - зазначила Ірина Конарева.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни