Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області забезпечено сталий розвиток освіти та медицини

23 грудня 2013 - 15:17

В області забезпечено сталий розвиток освіти та медицини

З підсумками роботи галузей освіти та охорони здоров’я учасників апаратної наради ознайомив заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Запорожченко.

За станом на 01.11.2013 на території регіону функціонують 502 дошкільні навчальні заклади, де здобувають освіту 57728 дітей. З початку року було відкрито 14 дошкільних установ, відновлена робота 35 додаткових дошкільних груп.

У поточному році на базі порталу zp.isuo.org («Запорізька обласна освітня мережа») завершено створення електронної бази шкіл, а також створено умови для формування електронної черги на влаштування дітей до дитсадків.

З метою ефективного використання бюджетних коштів та надання більш якісної освіти в області створені та функціонують 130 освітніх округів, до яких увійшла 291 школа, що на 79 більше ніж торік.

Позитивні зрушення відбулися і в напрямку забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів шкільними автобусами. Область отримала 16 нових машин, завдяки чому парк шкільних автобусів оновлено на 87 %.

Поточні ремонти проведено в 362 школах, капітальні - в 70. Крім того, в усіх школах регіону відкрито внутрішні санвузли.

Серед першочергових завдань для подальшого розвитку галузі Андрій Запорожченко назвав: забезпечення виконання регіональних планів з відновлення дитячих дошкільних навчальних закладів у рамках соціальних ініціатив Президента України, організація змістовного проведення зимових канікул та дотримання заходів безпеки взимку (під час підвезення дітей шкільними автобусами, пожежної безпеки, температурного режиму тощо).

Коментуючи ситуацію в галузі охорони здоров’я, посадовець зупинився на реалізації реформ Президента України, зокрема, щодо  створення єдиної системи екстреної медичної допомоги, підвищення якості високоспеціалізованої медичної допомоги матерям і дітям. Так, в області створено 32 центри первинної медико-санітарної допомоги, розширюється мережа сімейних амбулаторій, наразі їх функціонує 148, підготовлено близько 800 сімейних лікарів, усі дільничні лікарні реорганізовані в сімейні амбулаторії. Крім того, створено обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що дозволило з 01.04.2013 службі екстреної медичної допомоги почати працювати під єдиним центром управління на всій території регіону.

- На сьогодні служба екстреної медичної допомоги забезпечена паливно-мастильними матеріалами, медикаментами та наркотичними засобами. У порівнянні з минулим роком вартість медичного забезпечення одного виклику зросла з 5 до 28 гривень, а для реанімаційної бригади - до 56 гривень, - повідомив Андрій Запорожченко.

У поточному році за кошти обласного бюджету придбано вісім санітарних автомобілів підвищеної прохідності «Соболь» для сільських районів області. Всі автомобілі екстреної допомоги оснащені тривожними кнопками та GPS- навігацією.

Знаковою подією для запоріжців стало відкриття обласного перинатального центру, в якому вже проведено ряд складних операцій, які дозволили знизити ризики патології немовлят, а іноді і зберегти їм життя.

Серед пріоритетів подальшої роботи – завершення реєстрації центрів ПМСД, розширення мережі сімейних амбулаторій, реорганізація протитуберкульозної служби з подальшим відкриттям протитуберкульозних кабінетів у кожній центральній районній лікарні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни