Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко привітав працівників Запорізького окружного адміністративного суду

23 грудня 2013 - 15:48

Наприкінці грудня виповнюється п'ять років з того моменту, як в обласному центрі почав працювати Запорізький окружний адміністративний суд. З цієї нагоди в Апеляційному суді Запорізької області відбулося урочисте зібрання, в якому взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Керівник регіону привітав суддів з річницею та відзначив кращих фахівців нагородами обласної влади.

Наразі в адміністративному суді області працює 28 суддів. За п'ять років до суду надійшло 51704 позовних заяв, з яких розглянуто переважну більшість - 51 347. У більшості справ, що розглядав Запорізький окружний адміністративний суд, рішення приймалися на користь громадян та юридичних осіб, незважаючи на те, що в кожній з цих суперечок обов'язковий учасник - орган влади. Цей факт, на думку Олександра Пеклушенка, свідчить про високу захищеність фізичних та юридичних осіб у нашій країні та зайвий раз доводить, що судова влада перебуває поза політикою, і кожен суддя діє за принципами, записаними в Конституції України.

- Запорізький окружний адміністративний суд стоїть на передньому краї захисту інтересів людей. Саме тоді, коли відбувається конфлікт влади та людини. І якщо суд стоїть по один бік з людьми, і фактичний розгляд у більшості випадків проходить на користь наших земляків, це говорить про те, що адміністративний суд виконує свою основну місію. Хотілося б, звичайно, побажати всім гілкам влади, аби вони давали якомога менше приводів для того, щоб розглядалися справи в адміністративному суді. А ще краще, щоб зовсім не давали таких приводів, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник регіону пообіцяв працівникам Запорізького окружного адміністративного суду протягом найближчих трьох років надати сприяння у вирішенні їх давньої проблеми - судді потребують розширення приміщення, в якому працюють.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович