Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Обласна влада знаходиться на постійному зв’язку з жителями області»

23 грудня 2013 - 17:05

Юрій Пелих: «Обласна влада знаходиться на постійному зв’язку з жителями області»

Керівництво області приділяє особливу увагу виїздам у міста та райони області, проведенню особистих прийомів громадян та «гарячих» телефонних ліній, опрацюванню звернень громадян та зустрічам з представниками громадських організацій.

Про це повідомив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих під час апаратної наради, яку провів голова ОДА Олександр Пеклушенко.

- Протягом січня-грудня поточного року забезпечено підготовку 31 робочої поїздки керівництва країни, у тому числі –робочих поїздок Президента України Віктора Януковича, однієї – Голови Верховної Ради України Володимира Рибака, Віце-прем’єр-мністрів України Олександра Вілкула та Костянтина Грищенка, голови Федерації працедавців України Дмитра Фірташа, Міністрів України та керівників Адміністрації Президента України, - повідомив Юрій Пелих.

За словами посадовця, поточного року головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком було здійснено 24 робочих поїздки у міста та райони області, за результатами яких підготовлено та взято на контроль 125 доручень голови ОДА.

- З метою оцінки ефективності здійснення райдержадміністраціями контролю виконання доручень Президента України, доручень та розпоряджень Кабінету Міністрів України проведено перевірки в усіх райдержадміністраціях області. Результати перевірки було розглянуто на засіданні колегії ОДА та відображено у відповідному розпорядженні голови облдержадміністрації, - зазначив Юрій Пелих.

Станом на 18 грудня загальна кількість звернень всіх форм надходження склала 10863. З початку поточного року в облдержадміністрацію надійшло 4863 звернення, з них 3907 – письмові, ще 956 отримано на особистих прийомах громадян. Загалом керівництвом облдержадміністрації проведено 275 особистих прийомів громадян, у тому числі – за місцем роботи та проживання.

Облдержадміністрацією опрацьовано понад 6 тис. звернень, які надійшли з Урядової «гарячої» лінії, що на 35% більше, ніж в 2012 році. За період з 1 січня по 17 грудня керівництвом облдержадміністрації проведено 21 пряму «гарячу» телефонну лінію, на яку подзвонили 238 жителів області.

Є конкретні результати роботи й у галузі культури, на яких окремо зупинився посадовець.

- Поточного року було продовжено ремонтні роботи в обласній філармонії, на сьогодні на реконструкції будівлі витрачено 13,3 млн. грн. Крім того, поточного року відремонтовано 143 заклади культури області, з них 87 – у сільській місцевості. Роботи виконано на загальну суму 7,24 млн. грн. Наразі ремонтні роботи тривають. Ремонт обласних закладів культури профінансовано в обсязі 555,3 тис. грн., - зазначив Юрій Пелих.

За словами посадовця, найбільш масштабним заходом в області став IV Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці», Дню українського козацтва, Дню Покрови Пресвятої Богородиці та 70-річчю визволення області від німецько-фашистських загарбників. У фестивалі взяли участь представники15 областей України, 27 національно-культурних товариств, понад 3 тис. учасників та близько 200 майстрів народного мистецтва.

Поточного року два працівники культурної галузі отримали звання Заслужених працівників культури України, ще два - звання Заслуженого артиста України, виплачено 13 стипендій та 36 премій облдержадміністрації. - Все це є свідченням високого професійного рівня наших працівників культури, - зазначив Юрій Пелих.

Зупинився заступник голови облдержадміністрації і на результатах роботи управління у справах преси та інформації.

- Офіційний веб-сайт Запорізької облдержадміністрації має одну з найбільших аудиторій в регіональному Інтернет-просторі. З початку року зафіксовано 580 тис. 685 відвідувань, на головній сторінці сайту опубліковано 2042 інформації, у всіх розділах - 4121 новинний блок. З 20-ти районів області 16 мають власні сайти райдержадміністрацій, ще чотири знаходяться в стадії розробки та розпочнуть свою роботу найближчим часом, - зазначив Юрій Пелих.

Посадовець наголосив, що за результатами моніторингу дотримання Закону України «Про доступ до публічної інформації», проведеного в першому півріччі поточного року Центром політичних студій та аналітики, сайт Запорізької облдержадміністрації посідає друге місце в Україні серед інтернет-ресурсів органів влади.

Крім того, за результатом моніторингу, проведеного в першому півріччі поточного року Держкомптелерадіо України, офіційний сайт Запорізької ОДА увійшов до списку кращих шести офіційних інтернет-ресурсів органів влади за рівнем інформаційного наповнення.

- Розвиток громадянського суспільства - один з найважливіших напрямків роботи обласної влади. Для підтримки інститутів громадянського суспільства діють три регіональні програми, всі важливі проекти рішень ОДА та обласної ради проходять обов’язкове громадське обговорення. Особлива увага приділяється розгляду стану реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, - зазначив Юрій Пелих.

За словами посадовця, в області функціонують 24 громадських ради, до складу яких входять понад 500 громадських активістів. В області активізовано взаємодію влади з громадськими організаціями воїнів-інтернаціоналістів, з ветеранськими та чорнобильськими організаціями.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович