Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Необхідно покращити показники введення в експлуатацію об’єктів житлового будівництва»

24 грудня 2013 - 11:17

Петро Гончарук: «Необхідно покращити показники введення в експлуатацію об’єктів житлового будівництва»

В облдержадміністрації відбулася нарада щодо активізації житлового будівництва на території Запорізької області, яку провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

- За підсумками дев’яти місяців  2013 року  введено в експлуатацію 109,4 тис. кв. метрів житла, що зумовило низькі рейтингові показники  як за темпами зростання обсягу введення в експлуатацію житла, так і за обсягом введеного в експлуатацію житла в розрахунку на 10 тис. населення. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг введеного в експлуатацію житла знизився в Бердянську, Запоріжжі та  Мелітополі, - повідомив Петро Гончарук.

За інформацією Головного управління статистики Запорізької області, на недостатньому рівні проводиться робота із забезпечення подання в повному обсязі звітності до органів статистики в Бердянську, Мелітополі, Запорізькому та Вільнянському районах. Це стосується й інформування населення щодо основних положень Порядку прийняття в експлуатацію самовільних забудов через місцеві ЗМІ. 

Крім того, скоротились обсяги капітальних інвестицій у житлове будівництво. За дев’ять місяців 2013 року в житлове будівництво інвестовано 317,9 млн.грн., що на 40,9% менше ніж за аналогічний період 2012 року. З них 221,6  тис.грн. - кошти населення на індивідуальне житлове будівництво.

- Викликає велике занепокоєння значне зниження обсягів виконаних будівельних робіт у цілому. У січні-листопаді 2013 року підприємствами області виконано будівельних робіт на суму лише 1194,2 млн. грн. У результаті індекс будівельної продукції у січні–листопаді поточного року порівняно з відповідним періодом 2012 року склав лише 77%, - зазначив Петро Гончарук.

Під час наради було заслухано представників райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, які доповіли про вжиті заходи щодо збільшення обсягів будівельних робіт підприємствами на відповідних територіях, покращення показників введення в експлуатацію об’єктів житлового будівництва, а також про стан реалізації програм житлового будівництва, відведення нових земельних ділянок під будівництво доступного житла та забезпечення їх інженерно-транспортною інфраструктурою на безоплатній для забудовників основі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна