Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У першому кварталі нового року буде відкрито обласний центр екстреної медицини

24 грудня 2013 - 14:33

У Запоріжжі триває зведення обласного центру екстреної медицини. Цей об'єкт будується в рамках національного проекту «Вчасна допомога», впровадження якого є однією із пріоритетних соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. За адресою вулиця Артема, 54 буде розташована не тільки єдина центральна диспетчерська для всіх машин «швидкої допомоги» в регіоні, а й навчально-тренувальний відділ для лікарів. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко перевірив хід виконання робіт. На сьогодні вже проведено теплопостачання,  роботи зі скління, встановлено новий дах. Будівля заздалегідь повністю була підготовлена до внутрішніх робіт у зимовий період. Будівельники зараз саме займаються облаштуванням  кімнат. Також генпідрядник приступив до зовнішніх оздоблювальних робіт. До темпів будівництва у керівника регіону виникли деякі зауваження.

- Замовник не може бути задоволений темпами будівництва. Моє завдання - постійно тримати підрядників у тонусі, постійно тримати їх у напрузі. Якщо цього не робити, можна розтягнути цей проект на довгі місяці. Є об'єктивні речі, коли вони не можуть розвернутися, тому що об'єкт невеликий, а просто нагнати сюди людей, які стоятимуть один у одного на головах – це нічого не дасть. Хоча  є й речі, які можна й потрібно робити. Погода поки дозволяє працювати на зовнішньому фронті. Тому ми відразу внесли зміни в наш план. Відносно внутрішніх та фасадних робіт ми йдемо згідно графіка. Тому, впевнений, що в першому кварталі наступного року ми з вами будемо свідками відкриття цього центру порятунку життів, - заявив голова облдержадміністрації.

Сьогодні ж Олександр Пеклушенко на місці будівництва центру екстреної медицини вручив ключі та документи від двох нових машин «швидкої допомоги» медикам Запорізького і Василівського районів. Ці автомобілі підвищеної прохідності «Соболь», що призначені для роботи в сільській місцевості, були закуплені за кошти, виділені у вигляді благодійної допомоги комбінатом «Запоріжсталь».

- Ще раз хочу подякувати Ренату Ахметову, тому що без його персонального включення в цей проект він був би неможливий. Ми були б відкинуті як мінімум на два роки. Хочу також подякувати Ростиславові Шурмі, який також бере активну участь у реалізації цього проекту, ви бачили, ми сьогодні подарували чергові дві «швидкі допомоги». Це в першу чергу завдяки комбінату «Запоріжсталь», завдяки їх соціальній політиці, орієнтованій на проблеми Запорізького регіону, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович