Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

25 грудня 2013 - 12:12

Сьогодні, 25 грудня, виповнюється 34-та річниця ведення військ колишнього СРСР до Афганістану. Вшанувати пам'ять загиблих солдатів при виконанні інтернаціонального обов'язку біля пам'ятника на Алеї Слави зібралися представники влади, громадських організацій та студенти. На думку всіх учасників заходу, пам'ятати і шанувати подвиг воїнів-інтернаціоналістів - обов’язок кожного. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко впевнений, що тільки так можна уникнути в майбутньому повторення таких трагедій, як війна в Афганістані.

-  Такі дні вони дуже важливі й потрібні. Такі дні нагадують людям про те, що в сучасному світі слово мир - дуже крихке. І до цього слова, і до цього поняття потрібно дуже відповідально ставитися. Вдумайтеся тільки – двохсотмільйонна країна не знайшла в собі сили та можливості відправити в те пекло Афганістану підготовлених професійних воїнів. Двохсотмільйонна країна кинула в це пекло хлопчаків. І ці хлопчаки не замислювалися - йти на війну чи ні. Тому що у них було почуття обов'язку. Вони йшли, вони виконували свій громадянський обов'язок. Вічна слава полеглим героям. І сьогодні, як ніколи, ми повинні дуже відповідально ставитися до слів та дій, які можуть змінити світ. Усе це змушує людей дбати про те, як зберегти цей мир, як зробити так, щоб не з'являлися  матері, які будуть втрачати своїх синів під час війн та революцій. У цьому зв'язку хочу сказати:  вибачте. Маю на увазі сім'ї загиблих. Ми, як влада, ще недостатньо зробили все те, на що вони заслуговують, і гарантую вам, що в бюджеті 2014-го року ми серйозно підправимо цей наш обов'язок. Ще раз вічна пам'ять героям, низький уклін батькам, які виховали цих героїв. Запорізька земля завжди шануватиме ваших синів, - запевнив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області