Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємці регіону підбивають підсумки 2013 року

25 грудня 2013 - 13:34

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва. На порядку денному розглянуто підсумки діяльності ДО «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» за 2013 рік та діяльність КП «Водоканал».

Як повідомив генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко, протягом року було проведено 52 тематичних семінари, в яких взяли участь понад 3 тисячі підприємців. За сприяння фонду реалізовувалися молодіжні ініціативи, зокрема, проведено чемпіонат реклами та РR «Бастіон» для студентів, розпочала роботу школа фінансової грамотності для дітей і молоді «Клуб багатіїв», проведено соціальну акцію «Я для тебе» по збору у населення міста книжок та передачі їх у дитячі будинки та притулки, взято участь у роботі VIII Міжнародного молодіжного Форуму ЮНЕСКО, а також створено дві молодіжні підприємницькі громадські організації.

- Протягом року було забезпечено постійну роботу «гарячої  лінії» для підприємців, у тому числі по протидії тиску на бізнес. Протягом року на неї звернулися 2558 осіб, за всіма питаннями було надано реальну допомогу. Також ми постійно беремо участь у роботі громадської приймальні ОДА, обласної та міської координаційних рад з розвитку підприємництва, - повідомив Володимир Степаненко.

На базі фонду  створено підприємство «Обласний Бізнес-Центр», яким надано вже понад 135 послуг підприємцям. Також працює «Мапа підприємництва», яка є настільним інформаційним інструментом для бізнесу.

Крім того, фондом було підписано угоду про співпрацю з економічним факультетом ЗНУ в питаннях реалізації програм розвитку підприємництва регіону,  інтеграції освіти, науки і бізнесу. Аналогічна угода підписана з обласним центром зайнятості з питань підтримки підприємництва та працевлаштування безробітних. Ще одна угода підписана з обласним осередком Спілки аудиторів України з актуальних питань  для бізнесу.

- З обласного бюджету виділено 30 тис. грн. на організацію та проведення урочистого засідання з нагоди Дня підприємця та нагородження кращих підприємців. Профінансовано в розмірі 5 тис. грн. заходи з організації та проведення регіональних конкурсів на кращий дозвільний центр та кращого державного адміністратора. Також залучено  іноземні  інвестиції для розвитку підприємництва в області, - зазначив Володимир Степаненко.

За словами посадовця, фонд став партнером у двох міжнародних проектах,  у програмі прикордонного співробітництва «Чорне море». Перший - «Система сертифікації  якості в агротуризмі» (заявник проекту – мерія міста Ксанті, Греція), другий - «Створення мережі бізнес-інкубаторів Чорноморського регіону» (заявник проекту – Організація з розвитку сектора малих підприємств при Міністерстві економіки Молдови, Кишинів).

- Реалізація цих грантів дозволить залучити в Запорізьку область понад 1,6 млн. грн. іноземних інвестицій,  створити нові робочі місця шляхом запровадження нового напрямку туристичного бізнесу та відкриття міжнародної мережі  бізнес-інкубаторів, - підсумував Володимир Степаненко.

Радник голови облдержадміністрації Микола Погрібняк поінформував учасників засідання про виконання доручення опрацювати спільно з керівництвом КП «Водоканал» питання щодо застосування підприємством «Типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області