Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Напередодні зимових свят перевізникам нагадали про необхідність дотримуватися безпеки руху

26 грудня 2013 - 11:32

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань якісного та безпечного обслуговування населення області автомобільним транспортом загального користування. Учасники заходу – представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, виконавчого комітету Запорізької міської ради, управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області, управління Укртрансінспекції в Запорізькій області, ПАТ «Запоріжавтотранс» та пасажирських автотранспортних підприємств.

За даними старшого державного інспектора відділу автомобільно-технічної інспекції управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області Олега Яницького, рівень аварійності на пасажирському автомобільному транспорті у 2013 році зріс на 10 %. Працівниками управління за 11 місяців 2013 року здійснено 771 перевірку пасажирських перевізників. За їх результатами складено 90 протоколів про адміністративне правопорушення на керівників підприємств за випуск на лінію технічно несправних транспортних засобів. Також в області проведено операцію «Перевізник зима-2013».

Заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Пісарев повідомив, що в результаті проведених конкурсів з перевезення пасажирів забезпечено роботу автобусів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Так, на 111 приміських та 51 міському автобусних маршрутах уже працюють такі автобуси. Також, враховуючи наближення новорічних свят, посадовець попередив перевізників про можливість розірвання договорів на перевезення пасажирів з суб’єктами господарювання, якщо водій вийшов на маршрут напідпитку або в разі допущення ДТП з вини водіїв автобусів із загиблими.

У ході наради перевізникам були доведені нові вимоги законодавства стосовно розроблення та затвердження паспортів автобусних маршрутів.

Учасники заходу обговорили плани роботи щодо виведення з ринку пасажироперевезень «нелегалів», а також проведення пасажирообстеження на маршрутах області. Крім того, йшлося про схему взаємодії у зимовий період для недопущення зривів автобусних рейсів через погодні умови.

За результатами наради заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук доручив Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації підготувати звернення до Міністерства інфраструктури України з пропозиціями щодо врегулювання питання «легалізації» пасажирських перевезень на законодавчому рівні. Контролюючим органам Державтоінспекції та транспортної інспекції рекомендовано посилити контроль за роботою перевізників на маршрутах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області