Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітопольській колонії засудженим дають шанс повернутися в суспільство повноцінними особистостями

26 грудня 2013 - 14:52

Напередодні новорічних свят Мелітопольську жіночу виховну колонію для неповнолітніх дівчат відвідав заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов.

Представника обласної виконавчої влади з правилами життя в закладі ознайомила начальник Мелітопольської колонії підполковник внутрішньої служби Світлана Рулевська, яка показала віділення виробництва, в якому вихованки шиють спецодяг за державним замовленням, їхні житлові кімнати та їдальню.

Наразі в колонії перебуває 75 дівчат, більшість з них школярки, які навчаються в школі при виправному закладі. Світлана Рулевська з гордістю повідомила, що в поточному році семеро дівчат вступили до вищого навчального закладу - Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького. У перспективі вони отримають професію та зможуть повернутися в суспільство повноцінними особистостями.

Близько 70 % злочинів, через які дівчата опинилися в місцях позбавлення волі, проходять по статті 184 КК України (крадіжка). Хоча є й тяжчі злочини, вчинені провопорушницями, - вбивства, розбій, зґвалтування. Саме тому основними напрямами соціально-виховної роботи є правове, моральне, естетичне, трудове та фізичне виховання.

- Цей заклад характеризують всього три слова - біль, очищення і надія. Біль, тому що дівчатка тут не по своїй волі, кожна зробила серйозне правопорушення.  Очищення полягає в тому, що тут вихованкам допомагають зрозуміти, що у них є майбутнє. І найголовніше, що я сьогодні побачив у їхніх очах, це надія на краще. Дуже здорово буде, якщо ніхто з них не повернеться на злочинний шлях, - поділився враженнями Андрій Гамов.

До новорічних світ посадовець привіз дівчатам фрукти, а жіночий колектив подарував почесному гостю святковий концерт.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області