Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області а саме: «Доступне житло»

27 грудня 2013 - 12:02

Проведено аналіз статистичних даних щодо введення в експлуатацію житла у 2013 році, що свідчить про неповноту інформації щодо прийнятих в експлуатацію житлових об’єктів, яку отримують органи статистики від місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування.

З метою недопущення зриву виконання Комплексної програми житлового будівництва у Запорізькій області на 2013 рік проведено нараду  облдержадміністрації від 20.12.2013 за участю структурних підрозділів та представників органів місцевої влади з питання обсягів введення в експлуатацію житла. За результатами зазначеної наради головам райдержадміністрацій та міст обласного значення поставлені завдання щодо активізації роботи із забезпечення своєчасного та в повному обсязі надання органам статистики відповідної інформації.

Департаментом ЖКГ та будівництва ОДА проводиться робота із надання методологічної допомоги органам місцевої влади щодо забезпечення подання повної інформації по введеним в експлуатацію об’єктам житлового будівництва до органів статистики.

Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Запорізькій області розроблено «пам’ятку-повідомлення» (із зазначенням адміністративної відповідальності у разі порушення вимоги) про необхідність подання замовником будівництва у визначені законодавством терміни копій декларацій про готовність об’єкта, яка надається кожному замовнику при здачі декларації до зазначеної Інспекції.

Крім того,   розглядалось питання про стан реалізації програм житлового будівництва на території області. За підсумками проведеної роботи на території щодо залучення будівельних компаній та відведення нових земельних ділянок в рамках програм доступного житла надати конкретні пропозиції по об’єктам та забудовникам на 2014 рік.

Протягом поточного року в рамках реалізації соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло» консультації щодо умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів з початку 2013 року отримало 2234 сім’ї, укладено 26 кредитних договорів, в т.ч. укладено 10 договорів з надання фінансової підтримки на сплату первинного внеску за рахунок обласного бюджету та бюджету м. Запоріжжя.

Також за рахунок зазначених бюджетів в рамках реалізації обласної програми «Молодій запорізькій родині - доступне житло» укладено 13 кредитних договорів на пільгове довгострокове кредитування молодих сімей та громадян з м. Запоріжжя та м. Мелітополь.

На цей час опрацьовуються питання включення до зазначених програми будівництва доступного житла 65-квартирного житлового будинку по вул. Горького,30/1 та трьох будинків по пров. Бадигіна в м. Мелітополь.                      

23.12.2013 проведено нараду облдержадміністрації за участю зацікавлених осіб з питання роботи перекачуючої насосної станції на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до смт Кушугум. З метою забезпечення безперебійної роботи насосної станції підрядній організації доручено виправити виявлені дефекти до кінця 2013 року.

Читайте також

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області