Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Вибори в Енергодарі відбудуться. Безумовно».

22 лютого 2006 - 14:16

Перебуваючи з робочою поїздкою в Енергодарі, голова облдержадміністрації Євген Червоненко у місцевому ПК «Сучасник» зустрівся з жителями міста та роз'яснив їм позицію регіональної виконавчої влади щодо виконання доручення Президента з організації та проведення чесних і прозорих виборів 2006 року.

- Візит до вас для мене надзвичайно важливий, - привітав губернатор енергодарців.

У великій залі ПК «Сучасник» був справжній аншлаг, оскільки місцеві жителі прагнули почути відповіді на свої запитання саме від голови ОДА.

- Енергодар для мене - високоінтелектуальне місто майбутнього, місто із власною конкретною формулою і обнадійливою перспективою виживання, - пояснив свою думку Євген Червоненко. – Мені приємно дивитись вам у вічі: я бачу в них відбиття високої самоповаги, гідності і інтелекту.

Ці слова губернатора зал зустрів бурхливими оплесками.

Голова ОДА проінформував присутніх про власну позицію і пріоритети регіональної виконавчої влади.

- Я не хотів жити на острові щастя у морі нещастя, тому вийшов на Майдан, - сказав Євген Червоненко. – І сьогодні на посаді керівника області намагаюсь втілювати ті принципи, за які боровся: покращення життя людей, повага у стосунках, для нашого регіону особливо актуальні - гідне медичне обслуговування, поліпшення екологічної ситуації. Для їх реалізації я сформував команду професіоналів. Очевидно, від «київського варяга» ви очікували, що я привезу сюди команду «парашутистів». Але мої заступники – всі запоріжці. Я переконаний, що область, яка посідає друге місце в країні щодо сплати податків, має сама формувати свою економічну і соціальну політику. І я запрошую всіх вас, не залежно від кольору прапору вашої партійної організації, вступати в єдину партію запоріжців, яка відстоюватиме інтереси регіону на всіх рівнях.

Зал підтримав губернатора бурхливими аплодисментами.

- Я фаховий менеджер, - зауважив голова ОДА.- збирав успішні фахові команди в різних сферах : і у бізнесі, і для забезпечення безпеки майбутнього Президента. Як керівник області прагну вирішити наболілі проблеми регіону. Звернувся до Президента з пропозицією про втілення ідеї «Запорізький експеримент», який охоплює широке коло питань. В тому числі і спеціалізований диференційований тариф на електроенергію для підприємств з енергомісткою технологією. В рамках цього експерименту, про який завтра доповідатиму на засіданні Кабміну з питань енергетики та енергозберігаючих технологій, вестиму мову і про майданчик сухого сховища відходів ядерного палива, з роботою якого сьогодні ознайомився на ЗАЕС. За свідченням фахівців, цей підрозділ станції економить державі до 65 млн. доларів США на рік. Я спробую повернути частину цих коштів у ваше місто, щоб ви змогли добудувати Палац правосуддя, вирішити інші місцеві проблеми.

Бурхливі оплески енергодарців дали зрозуміти губернатору, що він може розраховувати на їх щиру підтримку.

У своїй промові губернатор також підняв тему березневих виборів депутатів у ради всіх рівнів.

- Разом із своїми однодумцями на Майдані я відстоював істинну демократію, - наголосив Євген Червоненко. – А це такий лад, коли влада не дає вказівок, в яку партію вступати, яку віру сповідувати, за кого голосувати на виборах. Я боровся за те, щоб ви змогли, нарешті, зробити свій вільний вибір. І я докладу всіх зусиль для забезпечення вашого волевиявлення за будь яких умов. Вибори міського голови в Енергодарі обов'язково відбудуться 26 березня.

Нагадаємо, що йдеться про конфліктну ситуацію, яка виникла внаслідок саботажу Енергодарського міського голови Івана Морщавки заходів з організації та проведення цих виборів. Пан Морщавка мотивує свою позицію фактом організації позачергових виборів мера міста у 2005 році, коли саме він був обраний на цю посаду. І наполягає на тому, що термін дії його повноважень, обумовлений Конституцією України, ще не припиняється. Тому, мовляв, навіть не варто й вести мову про березневі вибори міського голови.

Втім, виборче законодавство України спростовує такі аргументи. Тому голова ОДА встав на захист прав енергодарців обирати міського голову саме 26 березня.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Євген Червоненко відповів на запитання місцевих жителів і дав доручення щодо виконання конкретних завдань з організації та проведення чесних і прозорих виборів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн