Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про проведення відеоконференції з нагоди 75-ої річниці утворення Запорізької, Кіровоградської та Сумської областей

10 січня 2014 - 15:11

Про проведення відеоконференції з нагоди 75-ої річниці утворення Запорізької, Кіровоградської та Сумської областей

Відповідно до Указу Президії Верховної ради СРСР від 10 січня 1939 року "Про утворення Сумської, Кіровоградської та Запорізької областей у складі Української РСР", з нагоди відзначення ювілею означеної події, враховуючи її історичну, суспільно-політичну та культурну значущість, Запорізьким центром перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів спільно з колегами із Кіровоградської та Сумської областей організовано та проведено відеоконференцію, присвячену відзначенню 75-ої річниці утворення Запорізької, Кіровоградської та Сумської областей.

"З крихіток і крапельок у духовному світі людини складається святе і непорушне, безмежно дороге й незрівнянне – доля Батьківщини", – зазначав відомий педагог Василь Сухомлинський.

Долі кожного з регіонів є особливими і унікальними, багатими на історичні події та славетні імена видатних особистостей, власні традиції та визначні місця. Саме про це і зазначили у своїх виступах директори Центрів – Яновська Л.І. (м. Запоріжжя), Зелінський С.Е. (м. Кіровоград) та Варуха С.М. (м. Суми).

Запорізьку область яскраво та змістовно представили учасники відеоконференції: Пилявська Ольга Леонідівна – заступник директора Державного архіву Запорізької області, Сидорук Наталія Євгенівна – заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі – начальник управління економічного розвитку і торгівлі Запорізької обласної державної адміністрації, Горідько Марія Вячеславівна – заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Запорізької обласної державної адміністрації, Пасічник Дмитро Євгенович – начальник відділу туризму та національностей управління туризму, культурної спадщини, національностей та релігій Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації, Шиханов Руслан Борисович – доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Запорізького національного університету, кандидат історичних наук.

В ході відеоконференції ними були висвітлені наступні питання:

  • "Запорізькій області – 75: історія народження та розвитку мовою архівних документів";
  • "Роль та місце Запорізького регіону в становленні та розбудові України";
  • "Соціально-економічний та культурний потенціал Запорізької області: тенденції загальнонаціонального розвитку";
  • "Заходи щодо відзначення 75-ої річниці утворення Запорізької області".

Всі виступи супроводжувалися ілюстративними матеріалами, мультимедійними презентаціями та історичними архівними документами.

Учасники відеоконференції – представники Кіровоградської, Сумської, Запорізької областей – констатували, що святкування 75-річних ювілеїв територіальних одиниць має максимально посилити інтерес до минулого, сучасного та майбутнього цих регіонів, адже це місця, де кожен куточок дихає історією, де на кожному кроці оживають давні звичаї та традиції їх історія глибока і неосяжна, а сьогодення – зростаюче на міцному корінні – багатогранне і неповторне. 

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя