Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Сін: «Запоріжці самі формуватимуть стратегію соціально-економічного розвитку свого регіону».

24 лютого 2006 - 16:32

   За ініціативи  облдержадміністрації  семінар організований в рамках проекту партнерства Канада-Україна «Регіональне управління та розвиток».

 

  До участі у семінарі  долучилися представники  обласної ради,  керівники фахових управлінь облдержадміністрації, науковці, лідери  громадських організацій області.

 

  Провідні міжнародні експерти  Проекту партнерства Канада-Україна  Тібор Франк та  Джон Гладкі, а також експерт з питань громадського суспільства  Алан Вігода ознайомили присутніх з методологією стратегічного планування, досвідом розробки стратегічного розвитку міста Торонто (Канада), принципами залучення інституцій громадського суспільства до планування розвитку територій.

 

   Радник з питань стратегічного планування  та регіонального розвитку міського голови міста Вільнюс (Литва) Далія Бардаускіне поділилась досвідом розробки стратегічних планів розвитку міст Вільнюс та Каунас, розповіла про позитивні наслідки їх  реалізації.

 

- Той факт, що наша область обрана пілотною  для реалізації проекту партнерства Канада-Україна «Регіональне управління та розвиток»,  сприятиме  швидкому і ефективному  формуванню нових європейських соціальних стандартів в нашому регіоні, -  зазначив  Олександр Сін. – Це означає, що рівень життя наших людей  значно підвищиться вже найближчим часом.  Таким чином реалізується  один із основних пріоритетів  регіональної виконавчої влади, про що  наголошує голова облдержадміністрації Євген Червоненко.

 

   Перший заступник губернатора  підкреслив, що проект має на меті забезпечити  формування демократичного процесу  участі громадськості в розробці та реалізації регіональної політики.

 

   Проект «Стратегічне планування розвитку Запорізької області сьогодні переходить в практичну площину реалізації. Найближчим часом розпочинає роботу регіональний офіс проекту, будуть сформовані  наглядова рада, робочі групи.

 

 -Чи не вперше програма стратегічного розвитку регіону народжується не у кабінетах влади, а при активній участі громади, - підкреслив Олександр Сін. - Запоріжці  самі формуватимуть стратегію соціально-економічного  розвитку  свого регіону.

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону